Stadsactiviste Jane Jacobs wist het jaren geleden al goed te verwoorden: de stad maken, doe je samen. Participatie, co-creatie, meedenken en meedoen: het is de kern van ons werk – zonder dat, geen project met BRAND. Op de juiste manier aangepakt, levert het prachtige resultaten op. Daar is wel meer voor nodig dan de gebruikelijke inspraakavond. Bij ons is participeren een belevenis: wij brengen mensen in beweging.

Participatie & community building

Voor het creëren van een plek van betekenis is de inbreng van de huidige en toekomstige gebruikers cruciaal. Zij voelen zich betrokken en willen graag meedenken. We vragen bewoners, bezoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties daarom om hun dromen, ambities en behoeften te delen. Onze manier van werken inspireert: het brengt energie in een gebied en levert een schat aan informatie en ideeën op. Bovendien zorgt het maar al te vaak voor een stevige en enthousiaste community van ambassadeurs.

Wij maken van het participeren een leuke ervaring op zich. Laten mensen niet alleen meedenken, maar ook meedoen. Bijvoorbeeld door participatie te combineren met programmering. We toveren een leeg plein bij wijze van experiment om in een gezellig pop-up park en horen direct van de belanghebbenden wat zij belangrijk vinden aan een stadspark. Ondertussen maken we ze enthousiast om mee te werken aan een betere plek in de stad.

Voor het in beweging brengen van mensen bestaat volgens ons geen standaardaanpak. Elke plek, elke uitdaging en elke groep belanghebbenden is anders. Meedenken en meedoen is bij ons altijd maatwerk, gebaseerd op onderzoek en jarenlange ervaring. Met onze gesprekspartners en hun behoeften steeds in het achterhoofd.

Participatie als startpunt van placebranding

Aantrekkelijke plekken zijn als sterke merken. Wij zetten ze op de kaart via placebranding. Participatie is daarbij een ideaal middel om de identiteit van een plek te achterhalen. Dit unieke DNA vormt de basis voor elke placebranding. Samen met onze opdrachtgever en alle belanghebbenden bepalen wij niet alleen de identiteit, maar ook de behoeften die er in een gebied leven en een duidelijke ambitie. Alles vatten wij samen op één A3: het Urban Canvas. Daarop staan de placebrandingstrategie en de koers voor de toekomst.

Mensen laten meedenken en meedoen is onderdeel van al onze projecten. In de transformatie van Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost staat het stimuleren van lokaal ondernemerschap, het bieden van kansen aan lokaal talent en samenwerking met bewoners zelfs volledig centraal. Maar ook in Almere trokken wij met belanghebbenden de stad in en haalden we binnen een maand ruim 220 bruikbare ideeën op voor een nieuw stadspark.

Voor wie?

Gemeentes, vastgoedeigenaren, ontwikkelaars én alle andere stadsmakers die net als ons vinden dat je samen de stad maakt. Nieuwsgierig hoe wij mensen laten meedenken en meedoen? Neem dan contact met ons op. Wij werken graag met je samen.