Place Branding

Met een pakkend verhaal zetten we een plek écht op de kaart en geven we mensen een blijvende ervaring.

Hoe zorg je dat een gebouw, buurt, stad of regio aantrekkelijk is en blijft? In een wereld waar gebieden en steden vechten om de aandacht van jong talent, potentiële inwoners, toeristen, bedrijven en investeerders, zijn gebiedsmarketing en citymarketing belangrijk tools. Tools die BRAND The Urban Agency op eigen wijze benadert: vanuit het integrale place brandingprincipe. Op basis van onderzoek en jarenlange ervaring hebben we een model ontwikkeld, waarin we plekken, zones, buurten, gebieden en steden positioneren als sterke merken. Merken waar je je thuis bij voelt, van houdt, bij wil horen, gezien wil worden en aan mee wil werken. Dat doen we met datgene wat het gebied zelf te bieden heeft. Mét bewoners, bezoekers en bedrijven, vanuit het DNA van het gebied.

Placebranding

Met de rebranding van Station Hofplein grepen we terug op de rijke historie van de plek.

Wat doet place branding?
Een aantrekkelijke plek werkt als een magneet op diverse partijen. Succesvolle placebranding kan:

  • een gebied stevig op de kaart zetten
  • de levendigheid vergroten
  • het unieke karakter van een gebouw beter uitdragen
  • meer huurders trekken
  • de ‘sense of belonging’ en trots onder inwoners en ondernemers in een gebied versterken
  • lokale partijen aan elkaar verbinden
  • samenwerking stimuleren
  • de richting bepalen voor verdere ontwikkeling

Hoe gaan we te werk?
We ontwikkelen een merkidentiteit; een unieke combinatie van waarden die samen het verhaal van die plek vertellen. Dat doen we samen met onze klant, met stakeholders én met de partijen die het gebied gebruiken, zowel bewoners en bezoekers als bedrijven. Zo komen we tot een merkidentiteit die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook duurzaam is en breed gedragen wordt.

Urban Canvas
De gehele merkstrategie brengen we samen op één A3: het Urban Canvas. Deze one pager, die je aan de muur kunt hangen of (letterlijk!) als onderlegger kunt gebruiken, visualiseert de strategie en bepaalt op heldere wijze de koers. Overzichtelijk, enthousiasmerend en begrijpelijk voor iedereen – heel anders dan de dikke plannen die niet zelden in een la verdwijnen, om er nooit meer uit te komen.

Met elkaar
Tijdens elk placebrandingstraject werken we intensief samen met alle belanghebbenden in het gebied. Dit betekent dat er naast een merk ook een community ontstaat; enthousiaste ambassadeurs die kunnen helpen het merk uit te dragen.

Van campagnes tot placemaking
Na het ontwikkelen van de merkidentiteit, volgt de ontwikkeling van een cross-mediale campagne die door veel stakeholders wordt gedragen. In de campagne zetten we de middelen in die het merk perfect ondersteunen. En daarin denken we breed. Van social media tot een PR-campagne tot events en placemaking. Van pop-up stadspark tot free publicity campagne en van slimme app tot stedelijk festival; ze dragen allemaal bij aan een aantrekkelijke en levendige stad waarin het fijn toeven is. En ze maken van jouw plek een magneet.