Over Rinske Brand

Rinske Brand

Let’s make our cities better and brighter. Starting today!

 

Ooit combineerde ik Kunst – en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met verschillende marketingopleidingen. Wat beweegt de ander en hoe krijg ik mensen in beweging, was mijn fascinatie. Ondernemer werd ik toen ik in 2007 BRAND communicatie startte om werkelijk verschil te kunnen maken voor mensen en organisaties die er toe doen. Zo hielpen we vele maatschappelijke en culturele instellingen aan een strategische positionering en verzorgden we de campagnes voor verschillende nationale en internationale festivals en culturele manifestaties.

In 2016 herpositioneerde BRAND naar ‘The Urban Agency’, een bureau specifiek gericht op het gezonder, innovatiever en inclusiever maken van steden. Werken aan betere steden voor mensen, met mensen werd mijn missie. Placemaking, placetesting en brand urbanism mijn nieuwe interessegebieden.

Om deze missie kracht bij te zetten ontstond ook de ambitie om in 2028 het leven van 28 miljoen stedelingen beter of leuker te hebben gemaakt.

Momenteel zit ik in het bestuur van de Dutch Startup Association, omdat ik geloof dat veel van de benodigde veranderingen in onze maatschappij gaan komen van innovatieve bedrijven.

Daarnaast schrijf ik; als columnist voor gebiedsontwikkeling.nu en als reporter voor Hoogtelijn, het magazine van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Het zal niet verbazen; een uitdaging ga ik niet snel uit de weg. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Hieronder een selectie van artikelen, columns, podcast en een Tedtalk.

Zoek in deze website naar: