Brand Urbanism

Door steden en merken bij elkaar te brengen stimuleren we op een vernieuwende manier duurzame stedelijke ontwikkeling.

Brand urbanism is een samenwerking tussen een stad en een merk waarin een project wordt gerealiseerd dat (gedeeltelijk) is geïnitieerd of gesteund wordt door het merk, in ruil voor zichtbaarheid. Merken betalen brand urbanism-projecten uit hun marketingbudget en deze komen vaak in de plaats van andere vormen van reclame.

Waarom brand urbanism?

Steeds meer bedrijven investeren in de stad, buiten hun verdienmodel om. Zij zien de stad als manier om met hun doelgroep in contact te komen, waarbij brand urbanism de mogelijkheid biedt om naast naamsbekendheid te verwerven ook daadwerkelijk een waardevolle toevoeging aan de stad te kunnen doen. Op die manier biedt het ook een mogelijkheid om de ambities die wij hebben met onze steden te kunnen (blijven) realiseren. In verschillende – vooral Angelsaksische – landen is het een beproefde methode waar enorme bedragen in omgaan. Er zijn projecten bekend waar merken 50 miljoen euro investeren. Essentieel hierbij is een logisch verband tussen merk en stad/project. Dit kan te maken hebben met de core business van een bedrijf, maar ook met de historische wortels, bijvoorbeeld.

Wij helpen lokale overheden en bedrijven bij het realiseren van dit soort projecten. Dit staat in Nederland nog in de kinderschoenen, dus het zijn tot nu toe vaak pilots en verkenningen.

Maar het thema is actueel. In november 2016 stond Rinske op het podium van TedX Rotterdam om merken op te roepen de besteding van hun marketingbudgetten te heroverwegen.

 

TEDx Talks: Creating the Rotterdam of Tomorrow door Rinske Brand op TEDxRotterdam

Nieuwsgierig geworden? Download voor meer informatie onze whitepaper over brand urbanism.
Er verschijnen met regelmaat artikelen over brand urbanism projecten in Nederland en daarbuiten op Adformatie.nl.

Onze Brand Urbanism cases en blogs