Place branding Hofbogen en Station Hofplein

Hoe vertel je het verhaal van een oud beroemd station en een nieuw stedelijk gebied?

De uitdaging

Ooit stapten Haagse dames en heren bij Station Hofplein uit voor een avond vertier in Rotterdam. Het in de vergetelheid geraakte gebied kreeg een nieuwe bestemming. Anno nu lonken er andere verleidingen in het staartje van het oude spoorwegviaduct. Dit rijksmonument huisvest meer dan tien bijzondere zaken op het gebied van food, fashion, fitness en design.

De uitdaging was om ervoor te zorgen dat nog meer mensen het gebied wisten te vinden zodat het weer een levendig stadsdeel zou worden met florerende ondernemers en een gezonde exploitatie. Wij hielpen Hofbogen BV, een samenwerkingsverband van Vestia en Havensteder, met het realiseren van deze ambitie.

Onze aanpak

Aan de basis van onze aanpak lag een onderzoek naar de bekendheid van en de waardering voor het gebied: onder bezoekers, ondernemers en vooral mensen die het gebied nog niet bezochten. Samen met de ondernemers én bezoekers werkten wij aan het nieuwe profiel van dit gebied. Stap één hierbij was het ‘teruggeven’ van de oude naam: Station Hofplein. Hiermee wordt de grandeur van vervlogen tijden elegant gemixt met de frisse wind van vele spraakmakende ondernemers, events en af en toe betaalde media. Dit kreeg niet alleen uiting in een nieuwe naam en een karakteristieke huisstijl, maar ook in het verhaal dat wij vertelden via free publicity, social media en events.

Het resultaat

Onze aanpak was cross-mediaal; we lieten free publicity, social media campagnes en events naadloos op elkaar aansluiten. Zo versterkten we het merk Station Hofplein en verbonden we een steeds groter wordende community aan het gebied. We kozen daarbij bewust voor het centraal stellen van de ondernemers en bezoekers in de campagne.

“De branding van Station Hofplein, waarin wij samen met BRAND optrekken, werpt duidelijk zijn vruchten af. Ondernemers benaderen ons nu in plaats van andersom. Op onze vraag waarom ze voor ons kiezen komt tegenwoordig als antwoord: de bekendheid en positieve buzz rondom Station Hofplein.” – Marije Faber, directeur Hofbogen BV