De uitdaging

‘In Rotterdam is zo’n 15 miljoen m2 plat dak. Bijna niemand doet daar iets mee en dat is zonde.’ Met deze quote zetten de initiatiefnemers de ambitie van het nieuwe evenement de Rotterdamse Dakendagen meteen haarscherp neer. Dit nieuwe event biedt een compleet nieuw perspectief op de stad, creëert nieuwe bijzondere ontmoetingsplekken en laat je de stad nog intenser beleven. Wegens succes mocht het evenement in 2016 haar tweede editie organiseren!

Onze aanpak

Hoe krijg je mensen het dak op? Met een even aansprekende en eenvoudige naam als het concept. De ‘Rotterdamse Dakendagen’ waren geboren. Het programma bestond uit expertmeetings voor professionals en een uitgebreide programmering op ruim 40 daken voor dakfans en stadsliefhebbers. Gezien het beperkte budget én de brede doelgroep kozen we voor een breed ingezette free publicity campagne, waarvan zich bijna 90% online afspeelde. Onze partners werden onze ambassadeurs en we gingen actief en informeel het gesprek aan met onze doelgroep.


In 2016 kon het festival voortborduren op het succes van de eerste editie dat de Gold Pinnacle Award, de internationale prijs voor het beste nieuwe kleine festival, ontving. Dit jaar was echter het programma nóg uitgebreider wat voornamelijk de focus was in onze communicatie.

Het resultaat

2015: Een strak uitverkochte eerste editie en razend enthousiaste bezoekers die met enorme ijver hun foto’s en ervaringen deelden via alle social media.

2016: De buzz rondom het festival was groter dan ooit. De community groeide en groeide, en voorafgaand, tijdens en na afloop van het festival schreef media breeduit over het festivalweekend. Op social media deelden mensen meer dan ooit over de #dakendagen010.

“Rinske is een vakvrouw: Achter het schijnbaar vanzelfsprekende succes van de mediacampagne voor de Rotterdamse Dakendagen zit een enorme betrokkenheid, tomeloze inzet en oog voor detail.” –  Joep Klabbers, initiatiefnemer Rotterdamse Dakendagen

Terug naar overzicht

Categorie

  Facts

 • 10.000 bezoekers
 • 10.000 fans op facebook
 • 4,1 miljoen impressies
 • 25.000 unieke bezoekers website in één maand
 • 160+ artikelen met een mediawaarde van € 375.703,00
 • Partnerships met oa BMW
 • Uitverkochte eerste editie
 • Rotterdamse Dakendagen app is 2500 keer gedownload, met ruim 375.000 sessies
 • Winnaar Gold Pinnacle Award voor Best Small Event, uitgeroepen door IFEA