Space Continuum

Op welke manier interesseer je de Nederlandse politiek voor de meerwaarde van ruimtevaart?

De uitdaging

Zonder ruimtevaart zou onze wereld er heel anders uitzien; geen gps, geen mobiel netwerk, minder zicht op zaken als milieuvervuiling. Om de Nederlandse politiek hier nog bewuster van te maken en hen te laten zien welke kansen de Nederlandse ruimtevaart onze maatschappij nog meer kan bieden, ontwikkelden wij het concept ‘Space Continuum’. Een eventconcept waar de belangrijkste spelers binnen public affairs en de Nederlandse ruimtevaart samenkomen.

Onze aanpak

Tegen de achtergrond van de European Space Solutions Conference brachten wij parlementariërs in direct contact met Nederlandse bedrijven en organisaties die nu het verschil maken in de Nederlandse ruimtevaart. Dat deden we in de vorm van een diner pensant met belangrijk bijdragen van ruimtevaart iconen zoals Arnoud de Jong (SpaceNed) en ruimteheld André Kuipers.

Daarnaast hebben we vanuit een storytelling-gedachte een mede door BRAND geproduceerde film in première laten gaan over de Nederlandse ruimtevaart. Een visueel ruimtespektakel gecombineerd met inspirerende verhalen van scheppers en boegbeelden. Verhalen over hun dromen voor de toekomst.

Het resultaat

De avond leverde razend enthousiaste parlementariërs op. De sfeer van de avond en de resultaten van de gesprekken werden gevangen in ‘visuele notulen’ en in een video-impressie. Daarnaast wordt de inspirerende ‘ruimtevaart-film’ sindsdien regelmatig ingezet tijdens congressen en (bedrijfs)presentaties.