Rotterdamse Startersprijs

Waarmee kun je Rotterdamse starters een steuntje in de rug geven?

De uitdaging

Veelbelovende starters worden in de schijnwerpers gezet en kunnen een jaar lang gratis kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw (t.w.v. €15.000,-) winnen. De Rotterdamse Startersprijs is ontstaan vanuit de wens om het Groot Handelsgebouw (GHG) op een andere manier te positioneren. Onze taak? Ervoor zorgen dat iedereen van de award heeft gehoord, en er daarmee voor zorgen dat het GHG weer op de mental map van Rotterdammers komt te staan.

Onze aanpak

Om de juiste start-ups aan te trekken en het GHG in de schijnwerpers te zetten, kozen we voor een slimme combinatie van PR en online en offline zichtbaarheid met een prominente rol voor de door ons geselecteerde ‘mediagenieke’ jury. We ontwikkelden voor de Rotterdamse Startersprijs een nieuwe website waar men zich kon inschrijven en waar het verloop van de wedstrijd goed te volgen was. Deze website werd aangejaagd via social media (Facebook en Twitter), gerichte Facebook advertising en Google AdWords. Op verschillende populaire flexwerkplekken en koffiebars van Rotterdam werden wervende kaarten verspreid en zochten we de samenwerking op met (zakelijke) netwerken (waaronder de Rabobank en de Kamer van Koophandel) en start-up clubs zoals de Awesome Foundation. Ook organiseerden we breed toegankelijke events waar ook andere ondernemers en organisaties uit de stad op af kwamen. Vanuit deze pro-actieve aanpak konden we een groot aantal start-ups scouten en hen meer bieden dan alleen een kans op gratis kantoorruimte: ook coaching en een relevant netwerk. .

 

Het resultaat

De zes genomineerden voerden actief campagne, spraken op de radio, wierven stemmen via grote online communities, schakelden BN’ers in voor promotiefilmpjes en gingen met promoteams langs de deuren. Met als gevolg dat er bijna 8000 keer gestemd werd. Het Groot Handelsgebouw is indirect op de kaart gezet als aantrekkelijke werkplek, ook voor de kleinere startende ondernemers en met name voor scale-ups. ‘Het Groot Handelsgebouw is niet zomaar een bedrijfsverzamelgebouw, maar een bijzondere plek voor de stad, die investeert in jonge ondernemers die de stad wat te bieden hebben,’ aldus Marius Meurs, directeur van het Groot Handelsgebouw.