De stad in stelling brengen

Hoe brengen we Gouda in stelling om haar 750e verjaardag in 2022 groots en met impact te vieren?

De uitdaging

Iedereen kent Gouda van de kaas en stroopwafels. Maar wat heeft Gouda nog meer te bieden? De inwoners van Gouda waarderen hun stad als woonplaats, maar zijn zich ook niet altijd bewust van al het moois dat Gouda te bieden heeft. Met het 750-jarig jubileum van de stad in aantocht, vroeg de gemeente Gouda ons hoe wij Gouda en haar inwoners in stelling kunnen brengen om in 2022 met elkaar de mooist mogelijke verjaardag te vieren. Waarbij de Gouwenaars trotse ambassadeurs zijn van hun stad en de stad in haar volle potentie zichtbaar wordt gemaakt.


Onze aanpak

We spraken met inwoners, ondernemers en initiatiefnemers om de waarden van Gouda en de behoefte ten aanzien van het vieren van de 750-jarige verjaardag in kaart te brengen. Vervolgens gingen we met deze input aan de slag en ontwikkelden we de contouren van een plan. BRAND gaat als kwartiermaker de stad in en zal in samenwerking met Gouwenaars, organisaties en bedrijven het plan voor 2022 verder gaan vormen.


Het resultaat

We ontwikkelden een Urban Canvas: de strategie op een A3. Hierop brachten we in kaart waar Gouda voor staat en welke stappen we de komende jaren willen zetten om in 2022 een verjaardag met grootse impact te vieren. Op 31 augustus 2017 is het eerste onderdeel van het plan gelanceerd. To be continued.