CLIQ – Connecting Culture & Business

Kun je culturele decision makers op een slimme manier ‘connecten’ met bedrijven?

De aanleiding

Waarom ontmoeten ambitieuze directeuren en managers van middelgrote culturele organisaties en bedrijven uit Rotterdam elkaar nog zo weinig? Als ze elkaar beter zouden kennen, zouden ze gezamenlijk tot innovatieve en duurzame samenwerkingen kunnen komen. Goed voor die partijen, maar ook goed voor de stad. Met die missie stapte Rinske begin 2016 naar Stichting Stadsmakers. Daaruit ontstond het netwerk CLIQ, Connecting Culture and Business. In Citylab010 en Rabobank Rotterdam werden partners gevonden.

Onze aanpak

CLIQ draait om het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen, het uitwerken van concrete cases en het sluiten van deals. Hoe actiever de deelname en hoe groter de inzet, hoe beter het uiteindelijke resultaat zal zijn. CLIQ gaat verder dan een standaard netwerkborrel. Tijdens verschillende ontmoetingen krijgen alle partijen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en concreet zaken te doen. Interessante cases worden gedeeld om zo te inspireren tot nieuwe samenwerkingen. Deelnemen aan het netwerk is inspirerend, effectief, leuk en het levert concreet resultaat op.

“Door CLIQ heb ik een aantal mensen ontmoet met wie ik nu werk aan concrete plannen. Door de case zijn we direct met elkaar de diepte ingegaan.” – Maarten Bakker, Studio de Bakkerij

Het resultaat

CLIQ ging in februari 2016 van start met een kick-off event in RAAF in de Maassilo in aanwezigheid van 20 managers en directeuren uit het bedrijfsleven en 20 van hun collega’s uit het culturele veld.

 

Op donderdag 16 juni van dat jaar werden tijdens een feestelijke avond in MAAS Podium de CLIQ Awards uitgereikt. ‘Destination Rotterdam’ nam de juryprijs in ontvangst. De jury, bestaande uit Ton Wesselink, Silvie Dees en Michael van Lier, beoordeelde de cases op onder meer impact op de stad, verbinding en haalbaarheid. Naast de juryprijs werd ook een publieksprijs uitgereikt. De keuze viel op het door-ontwikkelen van CLIQ zelf. Het project ‘Van blindspot naar sweetspot’ kreeg via een bijdrage van Citylab010 een vliegende start en is op dit moment actief in de stad.

 

”Buiten dat je fantastische dingen voor de stad doet, is het ook goed voor je eigen netwerk en je eigen business” – Jelle van der Molen, Community Solutions

 

Meer informatie: www.cliqrotterdam.nl