‘Let een beetje op elkaar’ was de oproep van Mark Rutte aan alle Nederlanders. Nu COVID-19, ofwel corona, ook Nederland in zijn greep houdt, zijn we genoodzaakt zo veel mogelijk thuis te blijven en afstand te waren. Dat kan een eenzame bedoening worden.

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als we daar niet een creatieve mouw aan weten te passen. De coronacrisis maakt massaal initiatieven los die mensen samenbrengt en steunt. Hieronder vind je onze top-5 van initiatieven die positieve impact hebben in deze bijzondere tijd. #Happy2028

  1. Koetjes & Kalfjes

‘Koetjes en Kalfjes’ brengt studenten en ouderen met elkaar in contact. Door één keer per 2 à 3 dagen te bellen en het over de zogenaamde koetjes en kalfjes te hebben proberen ze sociale isolatie onder ouderen tegen te gaan. Studenten zetten hun vlotte babbel in en bieden een luisterend oor.

  1. Corona Community Care

Mensen die hulp nodig hebben of juist hulp willen bieden, vinden elkaar op het platform ‘Corona Community Care’. Het platform is bedoeld voor ondernemers, individuen en organisaties die door samen te werken de coronacrisis het hoofd bieden.

  1. Hulpposter

Via posters voor het raam brengt Martin Bloemberg mensen die hulp nodig hebben of hulp kunnen bieden samen. Niet iedereen kan digitaal een oproep plaatsen en daarom verspreid Martin deze zogenoemde ‘hulpposters’ via de Zevenaarse supermarkten.

  1. KlasZiek – Leren zonder te infecteren

Een YouTube kanaal gevuld met mini-colleges over uiteenlopende onderwerpen. Kinderen die vanwege het Corona virus, of andere redenen, thuiszitten kunnen hier korte lessen bekijken volgens waar normaal gesproken op school geen tijd voor is. Een initiatief van ouders die het thuisonderwijs net dat ene extraatje geven. Draag jouw idee hier aan!

  1. Dank aan alle challenges

Laten we niet vergeten hoe social media en online challenges mensen samen brengen. Van wc-rollen hooghouden en kunst namaken tot boodschappen doen voor anderen en filmscript schrijven. Internet takes you places! #stayathomechallenge #tussenkunstenquarantaine #achtertuintv #coronahulp #supportyourlocals #coronahulp #supportyourlocals

BRAND The Urban Agency - Corona initiatieven

Terug naar overzicht