Winkelcentrum Schalkwijk was toen het gebouwd werd bijzonder en modern, maar is na bijna 50 jaar trouwe dienst toe aan een metamorfose. De komende jaren wordt het winkelgebied dan ook getransformeerd naar een levendig en multifunctioneel centrum. Van winkelcentrum naar een echt stadshart. Met een opvallende placemakingaanpak heeft het centrum de afgelopen jaren de toon gezet. Dat smaakt naar meer. Met enthousiasme zijn wij aan de slag gegaan in dit opkomende stadsdeel van Haarlem om een nieuwe marketingcommunicatiestrategie te ontwikkelen!

 

De vernieuwing van Centrum Schalkwijk: bestaande bouw wordt vernieuwd en uitgebreid, het aanbod wordt verrijkt en de openbare ruimte wordt onder handen genomen. Centrum Schalkwijk is twee jaar geleden begonnen met het verlevendigen van het Centrum met Placemaking Plus. Schalkwijk loopt daarmee voorop als het gaat om placemaking! Alle stakeholders worden actief bij het proces betrokken: bezoekers en bewoners, ondernemers en eigenaars. De afgelopen jaren ontwikkelde Centrum Schalkwijk in samenwerking met Placemaking Plus, Gemeente Haarlem en jongerenorganisatie Triple Threat DAK en onderDAK: een ontmoetingsplaats voor en door Schalkwijkers. Deze integrale aanpak trekt de aandacht van placemakers van over de hele wereld.

BRAND kan zich geheel in deze aanpak vinden, en organiseerde in dezelfde geest een co-creatiesessie met betrekking tot de marketingcommunicatiestrategie, waar we met zo’n 50 bezoekers, ondernemers en eigenaren om tafel gingen voor een brainstorm. Wat een betrokkenheid en wat een ideeën! Zie bijgevoegde foto’s voor een impressie van de avond. De verzamelde input wordt meegenomen in de verdere uitwerking van ons voorstel.

Wordt vervolgd!

 

 

Terug naar overzicht