We weten niet hoe het met jou staat, maar voor ons voelen deze dagen als één groot geheel. Met het lange paasweekend voor de deur hebben we als team onze favoriete podcasts op een rij gezet.

 

Claudia | There goes the Neighborhood
“Terwijl ik op mijn balkon in Amsterdam Noord geniet van het uitzicht over het IJ en de populaire NDSM werf, luister ik naar de podcast ‘There goes the Neighborhood’. Ik ben er trots één van de eerste inwoners van dit deel van Amsterdam te zijn, maar hoe denken de inwoners van Tuindorp Oostzaan over deze ontwikkeling in hun wijk? Het antwoord daarop weet ik niet, maar ik ben daar wel erg nieuwsgierig naar. Deze podcast van WNYCStudios gaat over gentrificatie in Brooklyn en Los Angeles. Zowel beleidsontwikkelaars als de bewoners zelf geven hun mening hierover.”

Podcasts BRAND Claudia

 

Rinske | How to Fail with Elizabeth Day
“Ik beschouw mezelf als een podcastjunkie. Er staat altijd wel iets op wanneer ik mijn oordopjes in heb. Lopend, fietsend, mijn tanden poetsend, of rennend – zoals nu. Mijn nieuwste ontdekking is ‘How to Fail’ van Elizabeth Day. Een podcast waarin juist de dingen die niet goed gaan centraal staan. Het is heerlijk Brits en vooral haar interviews met andere vrouwen zijn de moeite waard.”

Podcasts BRAND Rinske

 

Pascalle | My perfect city
“Eerlijk gezegd: ik heb een enorme hekel aan afwassen. Maar mezelf afleiden door te luisteren naar verhalen van anderen maakt het tegenwoordig bijna een klusje om naar uit te kijken. De podcast waarbij ik nu wegdroom is ‘My perfect city’. Wat zou een perfecte stad moeten hebben? In deze podcast reist de BBC langs verschillende steden in de wereld om iedere keer één onderdeel uit te lichten wat in een perfecte stad past. Met als eerste: de duurzame afvalverwerking van San Francisco.”

Podcasts BRAND Pascalle

 

Gwenda | We zijn het eens (met elkaar, en zeker met Rob Wijnberg)
“Mijn dagelijkse wandeling bestaat uit bellen, nadenken – of naar een interessante podcast luisteren. In deze tijd zijn veel podcasts die ik leuk vind ineens niet meer zo relevant. Alhoewel – deze podcast is dat nog steeds. Het gaat over ‘het narcisme van kleine verschillen’ van Freud. Daarnaast geven journalisten ons (graag) het idee dat veel mensen extreme meningen hebben.”

Podcasts BRAND Gwenda

 

Annemiek | After Hours
“Terwijl ik aan het werk ben, laat ik me vaak inspireren, geruststellen en activeren door goede muziek. Mijn tip voor iedereen is het nieuwste album van The Weeknd, wat recentelijk is uitgekomen.”

 

Anke | Sleepcasts by Headspace
“De laatste tijd luister ik steeds vaker naar de sleepcasts van Headspace. Dat zijn net verhaaltjes voor het slapengaan, maar dan voor volwassenen. Het helpt me enorm met mijn hoofd rustig krijgen voor ik ga slapen. Het is ook een veelzijdige app, met veel verschillende meditatiemogelijkheden om je te helpen focussen of relaxen.”

Podcasts BRAND Anke

 

Isabel | The Secret Lives of Cities
“Terwijl ik de tuin in staar en luister naar het lenteachtige achtergrondconcert van vogels, denk ik na over de vraag die stadssocioloog Fran Tonkiss en fysicus Laurie Winkless stelden in hun podcast. Welke rollen kunnen wetenschap en technologie spelen in de steden van de toekomst?
De coronacrisis betekent het kantelpunt voor de digitalisering van onze samenleving. De uitdaging om als stad in te spelen op verschillende situaties en technologieën is nog nooit zo groot geweest als nu.”

Podcasts BRAND Isabel

 

Missen we nog een podcast die naar jouw mening onmisbaar is? Laat het ons dan hier weten. We zijn altijd op zoek naar meer!

Terug naar overzicht