Yaël van der Schelde

De stad zit vol onverwachte momenten en toevallige ontmoetingen. Ik houd echt van de stad en haar verrassingen. Tijdens mijn Master Antropologie in Tel Aviv onderzocht ik de eetcultuur en deed ik drie maanden niets anders dan erop uitgaan, proeven en praten met allerlei verschillende mensen. Ik raakte nog meer gefascineerd door hoe mensen samenleven, welke problemen dit kan opleveren en hoe dit overal gevolg op heeft. Bij BRAND ben ik vastberaden om bij te dragen aan steden die voor allerlei soorten mensen leefbaar zijn, want daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

Yaël in soundbites
Creatief
Nieuwsgierig
Open
Eigenzinnig

Yaëls stad
Een diverse stad met een breed cultureel en culinair aanbod. Een stad waar mensen kunnen zijn wie ze wensen te zijn en waar de saamhorigheid groot is. En een stad die leeft en tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om op een afstandje het schouwspel van mensen te aanschouwen.

Yaëls recharger
Wandelen! Zaterdag de markt op, hier een visje kopen, daar wat lekkere kazen, een praatje met de groenteboer en thuis eindigen om met de buit van die dag uitgebreid te koken voor allerlei verschillende vrienden. En muziek! De straten die opeens gevuld zijn met bijzondere klanken afkomstig van een klein gezellig buurtconcert.