Rozemarijn Stam

De fascinatie met de stad is er altijd al geweest. De gebouwen, de drukte, de onverwachte ontdekkingen. Tijdens mijn studie Geschiedenis leidde deze interesse al tot het onderzoeken van het verleden van de stad en stedenbouw, wat later resulteerde in een studie Urban Regeneration. Mijn liefde voor de stad bracht me eerder al voor langere tijd naar Berlijn en Londen – en nu dus ook naar Rotterdam!

Rozemarijn in soundbites

Conceptueel
Doorzetter
Dromer
Bourgondiër
Optimist
Energiek

Rozemarijns rechargers

Goeie muziek, naar de film en naar concerten, rekken en strekken bij yin yoga, zwemmen in de ochtend, een zonnige hete zomerdag of juist een zonnige ijskoude winterdag en niet te vergeten lekker eten en lang, lang natafelen.

Rozemarijns stad

Groot en boos of klein en fijn, het gaat allemaal om sfeer. Dat zijn voor mij de mensen, veel water, veel bomen en kronkelende straten – maar ook industrieel erfgoed. Ik word altijd erg beïnvloed door de gebouwen in een stad en heb met een geschiedenisachtergrond dan ook een zwak voor historische bouwstijlen, van de Amsterdamse grachtenpanden tot de betonnen brutalistische iconen in Londen.