fbpx

Jessica Vreeswijk

Ik vind het geweldig om in Nederland te wonen, toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik meer onderdeel van de wereld ben dan alleen van een land. Misschien komt dat doordat  mijn  vader uit Zweden komt en wij veel reisden, misschien omdat ik een deel van mijn jeugd in Franstalig Belgie doorbracht. Er zijn veel fascinerende plekken en boeiende mensen die de wereld bijzonder maken. Ik heb daarom ook voor Europese Studies gekozen als studierichting aan de UvA. Door te reizen en te werken in het buitenland, krijg ik veel meer idee van de gewoonten en tradities van verschillende culturen en hoe mensen zich dagelijks bewegen.

Jessica in soundbites
Open-minded
Ondervragend
Gecommitteerd
Onderzoekend
Energiek

Jessica’s rechargers
Ik houd van mooie avonden met familie en vrienden; lange tafels, heerlijk eten. Die momenten zijn ongeëvenaard. Lekker eten prikkelt de zintuigen en goed gezelschap brengt veel plezier teweeg en leidt vaak tot onverwachte, mooie gesprekken. En ik kan niet zonder sport; hardlopen en tennis voor mijn conditie. Mijn beste moment van ontspanning is op een yogamat, vooral buiten in de natuur. Yoga en meditatie houden mij gefocust en geven mij energie en creativiteit.

Jessica’s stad
Moeilijk om een bepaalde stad te kiezen. Ik ben altijd gefascineerd door de dynamiek van wereldsteden. Die geweldige energie, maar ook de geheime plekken, de hippe scenes, de mix van klassieke en moderne architectuur..ze veranderen constant door de dynamiek van hun inwoners. Steden blijven altijd inspireren.