Annemiek van Bentem

Mijn achtergrond in communicatie, opleiding in stedelijke ontwikkeling en mijn nieuwsgierige blik zet ik graag in om anderen te betrekken bij vernieuwing in de stad. Veranderingen in hoe we wonen, werken, winkelen en ons verplaatsen, herontwikkeling van industriële gebieden, de forse woningbouwopgave en nodige klimaatadaptatie zie ik als kansen om onze steden nog aantrekkelijker te maken voor iedereen die er woont, werkt of op bezoek komt. De stad van de toekomst maak je samen, daar bouw ik graag aan mee.

Annemiek in soundbites

Toegankelijk
Snel schakelend
Energiek
Nieuwsgierig

Annemieks rechargers

Naar buiten! Dus hardlopen in het bos of een frisse ochtendduik in een duinmeertje. Eenmaal terug in de stad lekker bijkomen in een koffietentje, een kunstmuseum bezoeken of heerlijk onderuit in het filmtheater.

Annemieks stad

Het grote water maakt voor mij de stad. Of het nu het IJ is in Amsterdam, de Maas in Rotterdam, de Spree in Hamburg, de Sont in Kopenhagen of het kronkelende Spaarne in mijn eigen stad Haarlem, het water lonkt altijd. Het is de combinatie van industrieel erfgoed, moderne eyecatchers, de mensen op en aan het water en de bedrijvigheid eromheen waardoor ik graag een omweg neem om even over het water uit te staren – en daarna weer op te gaan in de hectiek van de stad.