fbpx

Zes genomineerden voor Rotterdamse Startersprijs 2016 bekend

Op woensdag 20 april zijn de zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs bekend gemaakt. Deze zes startende ondernemers zijn geselecteerd uit tientallen aanmeldingen voor de prijs bestaande uit onder andere een jaar lang gratis kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw. De kwaliteit van de aanmeldingen was dit jaar erg hoog, wat het voor de jury een moeilijke beslissing maakte. Op deze zes starters kan tot en met 2 mei gestemd worden door het publiek. De drie starters met de meeste stemmen pitchen uiteindelijk in een spannende finale voor de jury.

De zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs 2016 zijn:

Bär van Campenhout van Shogolo VoF

Carlijn Oosthoek van Do Company

Elena Milosavljevic van LOVE Polis

Nadia Shah, Mandy Shah & Amber Smidt van The Collectors

Olga Bouwens van RememberMe.nl

Wang Long Li van Tinybots B.V. 

Deze startende ondernemers sprongen boven de andere inzendingen uit op het gebied van innovatie, durf, commerciële formule, visie en strategie. Vanaf vandaag kan er op de zes ondernemers gestemd worden via de Facebookpagina van het Groot Handelsgebouw. Stemmen kan tot 2 mei, de genomineerden worden uitgedaagd om hier zelf een wervingscampagne voor op te zetten. Hierna zullen de drie finalisten, met de meeste stemmen, pitchen voor de jury. Op 12 mei kiest de jury een winnaar tijdens een feestelijke finale en prijsuitreiking in het Kriterion.

Diverse en kwalitatieve inzendingen

Opvallend was dat dit jaar de groep deelnemers erg divers was. Jong en oud, man en vrouw en van diverse afkomst deden dit jaar mee met de strijd. Ook was de jury erg te spreken over het hoge niveau van de inzendingen. “Het was dit jaar een moeilijke keuze. Er zaten zoveel goede inzendingen bij. Rotterdam mag blij zijn met zulke mooie startende bedrijven in de stad!”, aldus juryvoorzitter en directeur van het Groot Handelsgebouw Marius Meurs.

Over de Rotterdamse Startersprijs

De winnaar van de Rotterdamse Startersprijs wint, naast de prestigieuze titel en veel publiciteit, een flinke ‘kickstart’ voor de onderneming: een jaar lang gratis een compleet kantoor in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam (t.w.v. €15.000,-), coaching van enkele experts en introductie bij een aantal grote zakelijke netwerken. Rotterdamse ondernemers die maximaal twee jaar zijn ingeschreven bij de KVK en een ijzersterk bedrijfsplan hebben, konden zich hiervoor aanmelden. De jury, bestaande uit Marius Meurs (directeur Groot Handelsgebouw), Jolique Möller (winnaar 2015 en eigenaar ilovefashionbloggers) en Oscar van Veen (managing partner Mangrove), beslissen uiteindelijk over de winnaar.

Meer informatie op www.rotterdamsestartersprijs.nl, facebook en twitter.

#startersprijs010

Het was dit jaar een moeilijke keuze. Er zaten zoveel goede inzendingen bij. Rotterdam mag blij zijn met zulke mooie startende bedrijven in de stad!