Tinybots wint Rotterdamse Startersprijs 2016

Fotobijschrift: Wang Long Li en Robert Paauwe van Tinybots zijn de winnaars van de Rotterdamse Startersprijs en winnen een jaar lang kantoor in het Groot Handelsgebouw

De jury maakte op donderdagavond tijdens de feestelijke finale in Kriterion in het Groot Handelsgebouw de winnaar van de Rotterdamse Startersprijs bekend. Wang Long Li en Robert Paauwe van Tinybots mochten de prijs in ontvangst nemen. Ze krijgen het komende jaar een gratis ingerichte kantoorruimte op een prominente plek in het gebouw. Hiermee won Tinybots van Rememberme.nl, The Collectors en Shogolo, de andere drie finalisten.

Na een spannende stemronde, waarbij bijna 8000 keer werd gestemd op de zes genomineerden, bleven de vier ondernemers met de meeste stemmen over. Tijdens een pitch, moesten deze vier finalisten de jury overtuigen. De jury, bestaande uit Marius Meurs, Oscar van Veen en Jolique Möller, beoordeelde de finalisten op hun innovatieve karakter, presentatie en potentieel succes. Het niveau lag dit jaar erg hoog en de jury had het niet gemakkelijk met het beslissen over de uiteindelijke winnaar.

Een erg mooie presentatie voor een schitterend product. De passie en persoonlijke drive zijn zichtbaar en het is mooi om te zien hoe ze met technologie iets terug willen geven aan de maatschappij. Bovendien is het indrukwekkend om te zien wat ze nu al bereikt hebben”, stond er in het juryrapport.

Tinybots

Bij Tinybots maken we Tessa, een sociale robot die mensen met dementie en hun familie ondersteunt in hun zelfredzaamheid. “Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek,” aldus Wang Long Li. Wang Long Li en Robert Paauwe zijn de initiatiefnemers van Tinybots en studeren aan de VU in Amsterdam.