SPAAK maakt Rotterdam binnenkort nog meer ‘awesome’

Boek een tandem, verzamel kriskras door de stad ingrediënten bij lokale voedselinitiatieven en ondernemers en kook daar een maaltijd van. Zojuist, tijdens Pitch Night #8, kwam dit idee na een spannende strijd tussen de vier pitchers als winnaar uit de bus. Met de € 1.000 prijzengeld, ingelegd door de 20+ trustees van Awesome Foundation Rotterdam, kan SPAAK uitgevoerd worden en wordt Rotterdam opnieuw een beetje leuker en mooier. Of zoals Amerikanen zouden zeggen; ‘more awesome’.

Over SPAAK

Liefde voor tandems en bakfietsen bracht Nine Perdeck en Nienke van der Straten samen. Daar ontstond het idee voor een tandem met een grote bak waarmee – via een op maat gemaakte route – een lokale maaltijd bij elkaar gefietst kan worden. Nine: ‘Van de €1.000 kopen we onze eerste 2 tandems en wat we overhouden gaat naar een printer om onze plattegronden te kunnen printen. Vanaf de lente kun je de SPAAK-tandems in de stad zien.’

Naar Amerikaans concept

The Awesome Foundation is een oorspronkelijk Amerikaans concept waarbij een groep ‘trustees’ samen maandelijks € 1.000 inlegt om een ‘awesome’ idee in hun eigen stad mogelijk te maken. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 80 steden in 18 landen aangesloten. Rotterdammers Eelco Straathof, Tjerk Ploeger en Ewoud Zweers haalden het idee een klein jaar geleden naar de Maasstad en verzamelden ruim twintig trustees voor de Rotterdamse stichting.

Over Awesome Foundation Rotterdam

Oprichter Eelco Straathof: ‘Er bestaan heel veel initiatieven om start-ups een financiële boost te geven, maar mensen met wilde, gave en spontane ideeën krijgen die kans niet. Wij willen dat gedurfde ideeën, die vaak aan de bar ontstaan, niet stranden, maar werkelijkheid kunnen worden. We hoeven niets meer voor onze € 1.000 terug dan dat de winnaar het idee werkelijk uitvoert. Onze trustees stellen naast hun maandelijkse donatie ook hun expertise en netwerk ter beschikking aan zowel de winnaar als de ideeën die het net niet redden.’

Pitch Night #9 vindt plaats op 15 maart om 19.30 bij Citizen M. Toegang is gratis en publiek is meer dan welkom om naar de nieuwe ideeën voor de stad te komen luisteren. Ideeën kunnen worden ingediend via awesomerotterdam.org.

________________________________ 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over Awesome Foundation Rotterdam en het winnende idee kun je contact opnemen met Eelco Straathof via 06-34583556 / eelco@awesomerotterdam.org.

Foto: Bram Remmelts