Rotterdam viert Chinees nieuwjaar dit jaar met een week lang activiteiten en een Chinees festival

Welkom in het Jaar van de Haan! Dit jaar kan Rotterdam zijn culinair, cultureel en muzikaal hart ophalen tijdens het vernieuwde Chinees nieuwjaar. Naast de bekende traditionele kleurrijke parade op en rond de West-Kruiskade – waar de leeuwen, draken en het vuurwerk uiteraard aanwezig zijn – kent de viering van dit Chinees nieuwjaar ook nieuwe elementen. De Chinese cultuur zal door de hele stad op onverwachte locaties te beleven zijn. Het festivalhart blijft Wijkpark Oude Westen aan de West-Kruiskade en het festival is als vanouds gratis toegankelijk.   

Unieke ervaring

De vierde week van januari – met als hoogtepunt de vuurwerkshow op de 28e – is Rotterdam the place to be. Bezoekers van dit Chinees nieuwjaar kunnen kennismaken met Chinese top chefs, lokale winkeliers die hun waar aanprijzen en traditionele en moderne Chinese activiteiten. Chinese muziek-, dans- en performances zorgen voor vertier en ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een verhalenverteller die authentieke Chinese sprookjes tot leven brengt.

Programma highlights

De viering is toegankelijk voor alle culturen en leeftijden uit de stad. Zo kan er een spoedcursus Mandarijn gevolgd worden, zullen er op diverse plekken exposities zijn en is er een kooktheater met nieuw culinair talent. Er zijn Chinese theeproeverijen, Kungfu optredens en goochelaars. In samenwerking met de Chinese studentenvereniging (Chinese Student Association) van de Erasmus Universiteit, worden naast het openingsfeest op donderdag (26 januari) verschillende activiteiten georganiseerd op de campus. Zaterdag 28 januari wordt het Chinees nieuwjaar officieel ingeluid met de bekende traditionele ceremonie. En wordt het week lang durende festival feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Organisatie

De organisatie van Rotterdam Chinese New Year ligt dit jaar in handen van het team van Vivre Productions; de succesmachine achter onder meer de festivals Rotterdamse Kost en Culinesse. Hun aanpak van Chinees nieuwjaar is een bijzondere. Het is ongelooflijk dat de viering van Chinees nieuwjaar tot op heden zo klein is gebleven. Rotterdam kent zoveel Chinese inwoners. Ons doel is om de viering voelbaar en zichtbaar te laten zijn in Rotterdam. Het is een viering die voor alle culturen en leeftijden interessant is. Met een moderne programmering willen we ook de jonge doelgroep enthousiasmeren voor dit unieke culturele evenement,” aldus Robert Boevé.

Wanneer?      23 t/m 29 januari 2017
Waar?             Verschillende locaties in Rotterdam
Toegang:        Gratis
Meer info:      www.rcny.nl
www.facebook.com/RotterdamChineseNewYear
WeChat: Rotterdam Chinese New Year

________________________________ 

Noot voor de redactie

De organisatie vertelt graag over haar nieuwe aanpak en is beschikbaar voor interviews. Voor interviewaanvragen en beeldverzoeken kun je contact opnemen met BRAND The Urban Agency, Melina Contreras Calvelo via pers@brandurbanagency.com of 010 43 33 500.