Rotterdam viert La Fête de la Bicyclette

De Ronde van Katendrecht keert terug op 26 & 27 mei 2018

Rotterdam, 23 januari 2018 

Het laatste weekend van mei viert Rotterdam het feest van de fiets met de Ronde van Katendrecht. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vormt de Kaap wederom het decor van een vrolijk Frans dorpsfeest, met een bonte verzameling van wielerprofs en -amateurs, fervent fietsers én cultuurminnende niet-fietsers.

 

La Fête de la Bicyclette

De Ronde van Katendrecht draait helemaal om de legendarische Nederlandse wielercultuur. Maar dat betekent zeker niet dat je ook een wielrenner moet zijn om van dit event te kunnen genieten. Naast de vele wielerwedstrijden op alle niveaus krijgen bezoekers een uitgebreid programma voorgeschoteld van fietsgerelateerde activiteiten, muziek, theater en culinaire kunsten. Dit betekent onder meer een fixed gear-koers, een dikke banden race en een wedstrijd slow biking voor kids. Ook maakt Michael Boogerd zijn rentree in een wedstrijd met wereldberoemde oud-beroepsrenners.

Wie de fiets liever helemaal links laat liggen kan hardlopen tijdens ‘De 10 van Katendrecht’, luisteren naar optredens van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Rick de Leeuw en Wilfried de Jong of neerstrijken op een van de vele terrassen op het Deliplein. En ook in Verhalenhuis Belvédère en LantarenVenster zijn bijzondere randprogramma’s te beleven.

Vier het feest van de fiets op het gezelligste plein van Rotterdam – en wie weet drink je nog een biertje met Joop Zoetemelk of een andere Hollandse wielergrootheid.

 

Ronde van Katendrecht 2018

Wanneer 
zaterdag 26 mei: 10:00-23:00 uur
zondag 27 mei: 10:00-22:00 uur

Locatie
Katendrecht, Rotterdam

Kosten 
Entree Deliplein en de verschillende optredens: gratis
Variërende inschrijvingsgelden voor de wedstrijden

Meer info en inschrijven
www.rondevankatendrecht.nl
Facebook | Instagram | Twitter 

Dit evenement is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

 

________________________________ 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, beelden of interviewverzoeken kun je contact opnemen met BRAND The Urban Agency via rozemarijn@brandurbanagency.com | 010-4333500.