fbpx

Iedereen kan bijdragen aan online ‘beeldverhaal van de stad’

Wat maakt een stad? Wie zoekt naar foto’s van wereldsteden, vindt vooral beelden van skylines en gebouwen. Foto’s van de stad als plek waar mensen actief in leven, werken, ontmoeten en vieren zijn dunner gezaaid. Terwijl het juist díe mensen zijn die de stad maken. Daarom roept BRAND The Urban Agency stedelingen op hun mooiste beelden van de stad en haar inwoners te delen. Waarom? Om met een online foto-expo een inkijkje te geven in het leven in wereldsteden.

In deze tijd van smartphones en foto-apps is iedereen fotograaf. Wij dagen daarom juist de ‘gewone’ stedeling uit om mee te werken aan een foto-expo die het leven van de urbanites over de hele wereld in beeld brengt.” zegt Rinske Brand, oprichter van BRAND The Urban Agency. Enthousiastelingen kunnen hun werk tot en met 14 mei insturen via www.brandurbanagency.com/urban-photographers. Ingezonden foto’s krijgen een plek in de online expo. In de week van 29 mei maakt de jury – bestaande uit Frank Hanswijk, fotograaf, Maartje Luisman, directeur van SVP Architectuur en Stedenbouw en Rinske Brand zelf – de winnende foto bekend. De winnaar wordt door BRAND uitgenodigd voor een betaalde urban fotografie-opdracht.

Nieuwe website

Als bureau met een groot hart voor de stad heeft BRAND een nieuwe website ontwikkeld met meer ruimte voor de stad en haar inwoners. Onderdeel van de nieuwe website is de pagina Urban Insights, waar stadscorrespondenten over de hele wereld vertellen over de unieke ontwikkelingen en uitdagingen in hun woonplaats. De online foto-expo is een volgende stap om de website ook in te zetten als inspiratieplatform.

Over BRAND The Urban Agency

BRAND The Urban Agency helpt haar klanten, commercieel en non-profit, bij het creëren van een positieve en duurzame impact op de stad en haar inwoners. De aanpak varieert van place branding en placemaking tot campagnes, events en community management. BRAND heeft de ambitie om in 2025 het leven van 25 miljoen stedelingen een stukje mooier te hebben gemaakt.

Fotograaf: Frank Hanswijk

_______________

Noot voor de redactie
Wil je meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal of ben je geïnteresseerd in een interview? Neem contact op met Judith Dekker van BRAND The Urban Agency via judith@brandurbanagency.com of 010 – 4333 500.