fbpx

Festival PLAY! staat bol van de muziek, theater en dans

Van New Wave en improvisatiecomedy tot een danceworkshop van Timor Steffens!

Zaterdagavond 21 mei staat de Doelen volledig in het teken van fantastische acts in dans, muziek, mode, theater en woordkunst. De line-up bestaat o.a. uit New Wave feat. Cartiez Paris, Jack $hirak & mystery guest, Re:Freshed Orchestra en Rass Motivated. Maar ook internationaal befaamd choreograaf Timor Steffens en improvisatiecomedy(.nl) met Ad-Just Bouwman (bekend van De Lama’s), Thomas Hoogendoorn en Peter Duifhuis (bekend van ‘De Alpaca’s’) zijn van de partij.

Festival PLAY! laat de populaire jongerencultuur in de volle breedte zien: ongefilterd en echt Rotterdams. Het festival biedt zowel high-culture als low-culture, gevestigde namen én nieuw talent. Rotterdams meest getalenteerde jongeren bieden zelf een podium aan artiesten die ze goed vinden: de programmering is samengesteld door studenten van diverse creatieve opleidingen van het Albeda College. Hierbij enkele highlights uit de line-up:

Muziek

Een aanrader is Kuenta i Tambu, die een verfrissende sound brengt geïnspireerd door traditionele Afro-Caraïbische muziek en Europese dans. Palmer vertegenwoordigt alternatieve en electro rock, in lijn met de jaren ’80 stadion rock en bands zoals The Killers, David Bowie en U2. Rass Motivated, een bekende uit de Rotterdamse reggaescene, is ook van de partij.

“The biggest priority of today is that the youths can always play.”
 Rass Motivated

Andere artiesten en acts in de line-up zijn o.a. rapper MC Monta, hiphopformatie New Wave en muziekcollectief Re:Freshed Orchestra. De laatste werd door Giel Beelen getipt op 3FM als veelbelovende act en trad sindsdien op, op tientallen (inter)nationale podia!

Theater

Alumni van de MBO Theaterschool Faissel Asserti (bekend van tv-serie Vechtershart) en Kendrick Etmon (bijrol in de televisiefilm ‘Geen koningen in ons bloed’ – Gouden Kalf) presenteren hun solo performance als een tweeluik. Maar er is ook improvisatiecomedy met Ad-Just Bouwman en er zijn o.a. voorstellingen van theatergroep Vers Vlees.

Dans

Naast het bijwonen van diverse dansoptredens kunnen bezoekers ook hun eigen talent ontdekken tijdens de dansworkshops. Ze worden o.a. verzorgd door Timor Steffens: de zeer bekende choreograaf én oud-student van het Albeda College en Shaker; de bekende hiphop-choreograaf en eigenaar van Global Dance Center (waarvan in Rotterdam onlangs een nieuwe vestiging is geopend).

“Mooi om te zien hoe PLAY! talentvolle jongeren een podium biedt op het gebied van dans, muziek en theater.
Ik hoop dat mijn carrière ook een inspiratie voor hen is.”
Timor Steffens

Voor een relatief kleine toegangsprijs kunnen bezoekers genieten van een fantastische line-up!

_______________________________________________________________________________

Wanneer:        Zaterdag 21 mei vanaf 18:00 uur, deuren open vanaf 17:00 uur.
Waar:               De Doelen, Rotterdam (entree Kruispleinzijde).
Toegang:         Tickets €9,- of €5,- voor studenten/medewerkers Albeda College.