Dance for Health - Mag ik deze dans van u?

Speciaal dansevent op 11 april in de Rotterdamse Schouwburg met Scapino Ballet Rotterdam

Tijdens Wereld Parkinson Dag op 11 april tonen dansers van Stichting Dance for Health de kracht van dans in een gezamenlijke interpretatie van Het Zwanenmeer in een gratis dansevent in de Rotterdamse Schouwburg. Ook zijn er die avond bijzondere optredens van Scapino Ballet Rotterdam. Iedereen – met of zonder Parkinson – kan meedoen.

Dance for Health organiseert danslessen voor mensen met Parkinson, reuma en MS en zet zich in om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren. Het lijkt misschien geen logische keuze om te gaan dansen als bewegen moeilijker wordt. Toch helpt dans juist om iemand zich weer even sterk en vrij te laten voelen en de ziekte even te vergeten. Dans prikkelt de creativiteit en helpt om eigen kracht en mogelijkheden te herontdekken. De afgelopen maanden oefenden de dansers in de wekelijkse lessen met bewegingen uit Het Zwanenmeer. Het resultaat wordt getoond in een gezamenlijke performance op Wereld Parkinson Dag in de Rotterdamse Schouwburg.

Mag ik deze dans van u?

Eind januari lanceerde BRAND communicatie voor en met Dance for Health de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’, om de bewustwording over de ziekte van Parkinson te bevorderen en te laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen. De campagne riep mensen over heel de wereld op om mee te dansen en een eigen dansfilmpje in te sturen. Van de ingezonden video’s werd een prachtige virtuele dansvoorstelling  gemaakt, die op 11 april in de Rotterdamse Schouwburg in première gaat.

Programma 11 april

19.00 uur    inloop in de Foyer van de Rotterdamse Schouwburg

19.30 uur    gezamenlijk dansen op Het Zwanenmeer met intermezzo’s van dansers van Scapino Ballet Rotterdam in de Kleine Zaal

20.30 uur    dansen en borrel in de Foyer

21.30 uur    einde

Toegang tot het event is gratis, reserveren is mogelijk via kassa@rotterdamseschouwburg.nl of 010-411 8110 (van ma t/m za 14:00-17:00).

Wekelijkse danslessen

Dance for Health werd in 2012 opgericht door gepassioneerd dansliefhebber en parkinsonpatiënt Marc Vlemmix en balletmeester Andrew Greenwood. Samen ontwikkelden zij een methode waar mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen. Dance for Health verzorgt wekelijkse danslessen in: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Grave, Haarlem, Roosendaal, Den Bosch en Utrecht. Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor een proefles op www.danceforhealth.nl.