Barstensvol programma tijdens Rotterdamse Dakendagen 2016

Tweede editie Rotterdamse Dakendagen: 10 – 12 juni 2016

Het aftellen is begonnen. Op 10, 11 en 12 juni kun je weer het dak op! Voor de tweede keer zal het programma bestaan uit een feestelijke ontdekkingstocht langs ruim 35 daken. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen geniet je niet alleen van het mooie uitzicht op hoogte, maar er is ook veel te doen op de daken. Van vrijdagmiddagborrels op hoogte, concerten, silent disco avonden, dansworkshops, wijnproeverijen, barretjes, een dakbios en sportactiviteiten tot een uitgebreid kinderprogramma, maar ook de kennisdag voor professionals op de vrijdag. Het diverse programma is leuk voor jong en oud, fijnproevers en sportievelingen, muziekliefhebbers en professionals.

Het evenement trapt af met een kennisdag ‘Kansen voor de Bovenstad’. Met gastcurator Dirk van Peijpe van De Urbanisten en programma Duurzaam van de gemeente Rotterdam hebben we een dag samengesteld met als thema Next Level; wat betekent dakgebruik voor de stad en wat is er nodig voor een flinke stap vooruit? Tijdens de kennisdag worden excursies georganiseerd, staan lezingen op het programma en worden de deelnemers uitgenodigd voor Dakdates, korte sessies in kleine groepen waarbij een specifiek thema uitgediept wordt.

Cultuursnuiven

Er valt dit jaar veel cultureels te beleven op de daken. Zo zijn er op de Kruispleinflat spoken word voordrachten, op De Heuvel is er een muziekprogramma met artiesten van Music Matters en studenten van het Codarts vertonen hun kunsten op de daken van De Bijenkorf, Entrepothaven en Codarts. Op andere daken zijn er tapdans, een harpiste, zijn er dichters, zangers, en kunsttentoonstellingen.

Ook aan de zuidkant van de Maas is er volop cultuur; in de elevatoren van de Maassilo zijn er bijzondere muziekoptredens en voordrachten en op het dak van Las Palmas zijn er beide avonden concerten. Daarnaast zijn er rondom de Laurenskerk veel activiteiten georganiseerd. Op de beide middagen is er de Beiaardier jukebox die al jouw verzoeknummertjes op de klokken speelt. Op zaterdagavond is de bijzondere eenmalige voorstelling ‘Bronzen adem’ door de Amerikaanse kunstenaar Julie Zhu.

Rotterdams eerste klimtijdrit

Op de zondagochtend kunnen wielrenners zich wagen aan de eerste klimtijdrit van Rotterdam, de ‘Mont Thornico’ op, richting de top van de parkeergarage Westblaak. Bovenaan wacht een heerlijke casse-croûte, een massage en een heuse dopingcontrole. Een officiële tijdmeting bepaalt wie de bolletjestrui krijgt uitgereikt door wethouder Adriaan Visser en wie zich een jaar lang Bergkoning of Bergkoningin van Rotterdam mag noemen. Daarnaast zijn er allerlei andere sportactiviteiten op daken. Zo vindt er een voetbaltoernooi plaats, is er het kwalificatietoernooi Polstokhoogspringen voor het EK Atletiek en zijn er diverse yogasessies en bootcamps.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op: www.rotterdamsedakendagen.nl 

Lees meer over de verschillende programma’s op het gebied van cultuur, sport en kinderen:

Klimtijdrit in parkeergarage tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Met kinderen op daksafari tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Cultuursnuiven tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Kennisdag Kansen voor de bovenstad 10 juni 2016

Fotograaf: Frank Hanswijk