Happy 2028

Onze monsterambitie voor de komende 10 jaar

In 2028 willen wij het leven van 28 miljoen stedelingen
mooier of beter hebben gemaakt.

Waarom?
Allereerst, omdat we een enorme passie voor steden hebben en zien dat juist in steden steeds meer uitdagingen ontstaan. In 2050 woont meer dan 70% van de wereldbevolking in de stad. Ten tweede, omdat wij de meeste energie krijgen van projecten die het verschil maken en bijdragen aan een betere stad, een mooiere wereld en gelukkigere mensen.

Hoe gaan we dit doen?
Door te werken aan projecten die onze steden leuk, bereikbaar, gezond en leefbaar maken én houden. Als communicatiebureau met hart voor de stad zetten wij ons hier, samen met onze partners en klanten, elke dag voor in.

Door plekken op de kaart te zetten met place branding, door ze leuker te maken met placemaking en door publieke ruimtes te verbeteren met placetesting. Door te werken aan een beter fietsklimaat in Rotterdam, met Fietsfan010 of een toekomstbestendig Gouda vol trotse inwoners met Gouda 750 jaar.

Door startups die nieuwe mobiliteitsvormen ontwikkelen te helpen met hun positionering en projecten die bijdragen aan het behalen van The Sustainable Development Goals (SDGs) te helpen met strategie en campagnes. Ook initiëren we, alleen of met anderen, eigen projecten, zoals met BLOC een circulair park.

Klanten, partners en andere inspirerende initiatiefnemers over hun Happy 2028 ambitie

 

Lennart Graaff - BLOC

Mij gaat het juist om de stedeling; zijn of haar gezondheid, talenontplooiing, geluk. Omgevingen ontwikkelen waarin dat centraal staat, dat drijft mij. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van verblijf- en werklandschap 'The Dutch Mountains'. Of met ons project met BRAND 'Bright Park', het fijnste park denkbaar. Met behulp van technologie. Next generation happiness, volop in ontwikkeling.

Mathijs Huis in 't Veld - Jack Bean

Met Jack Bean willen wij de transitie naar een meer plantaardig dieet versnellen. Niet met een wijzend vingertje, maar met een positieve benadering. Lekker, gezond, snel en betaalbaar eten op A-locaties in grote steden. En 'toevallig' helemaal plantaardig. We mikken voor 2028 op een netwerk van tientallen fast-cuisine locaties in heel West-Europa.

Marijke Kuijpers - Gemeente Almere

Met het winnen van de titel Beste Binnenstad werd bevestigd dat we in Almere het juiste pad zijn ingeslagen. Maar niet veranderen is niet bewegen. Daarom kiezen we ervoor om steeds in te spelen op wat beter, mooier en efficiënter kan. Een voorbeeld is een nieuw ontwerp voor de Stadhuispromenade. Nu nog een stenige vlakte maar straks een groene oase waar je even bijkomt van werk, studie of shoppen. Een plek die Almeerders en bezoekers van Almere net even happier kan maken.

Martijn Bakker - Lingotto

Met de gebouwde omgeving hebben we allemaal dagelijks te maken. Al sinds mijn jeugd heb ik dit besef en daarmee ook de ambitie om voor mensen mooiere en plezierige plekken te maken. Mijn perspectief voor 2028 is dat wij kunnen bijdragen aan de gezondheid van onze maatschappij. Dat klinkt door in hoe we omgaan met gebiedsontwikkelingen bij Lingotto. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Utrechtse stadswijk Merwede. Daar hebben wij ‘Healthy Urban Living’ omarmd, samen met alle grondeigenaren in het gebied. Collectief bepalen we hoe we gezondheid, circulariteit en duurzaamheid kunnen borgen bij de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk, zodat de impact straks ook vele malen groter zal zijn.

Lancering

Het eerste wapenfeit van ons project vond op 15 februari plaats in BlueCity Rotterdam. Hier deelden ondernemers, ontwikkelaars en mensen uit de culturele sector hun radicale idee voor de stad van.2028 Bekijk de compilatie of lees meer in onze blog.

 

 

Rinske | rinske@brandurbanagency.com | 06 21 27 46 61

Gwenda | gwenda@brandurbanagency.com | 06 42 15 43 90