Strategie & Concept

‘Op basis van onze eigen 'Urban Canvas' ontwikkelen we een resultaatgerichte strategie of concept op maat.'

Het is moeilijk de kracht van communicatie te overschatten. In de huidige maatschappij, waar iedereen vecht om aandacht, draait het allemaal om het vertellen van een overtuigend en authentiek verhaal. Met de strategen van BRAND werk je aan een heldere strategie op een A3.

Voor de Sportas in Amsterdam spraken we met bewoners, ondernemers, gemeente en gebruikers, op basis waarvan we de positionering uitwerkten.

Aan de basis van elk succes ligt een goede strategie. Waar sta je voor, wie wil je bereiken en met welk doel? Wij ontwikkelden een eigen strategiemodel en wie met ons aan de slag gaat, mag ook zelf met de handen uit de mouwen. Dit levert niet alleen veel inspiratie en energie op, maar ook een vliegende start voor jullie initiatief, merk of organisatie. In een inspirerend traject halen we het beste uit jullie team naar boven én geven we inzichten in de markt, maatschappelijke trends en de drijfveren van de mensen die je wilt bereiken.

Op zoek naar het DNA

Of het nu gaat om een gebied op de kaart zetten, een merk laden of een organisatie sterker positioneren: het gaat veel efficiënter en doeltreffender als er een heldere koers wordt gevaren. Het is voor organisaties vaak moeilijker dan het lijkt om hun eigen DNA, of dat van een gebied of project, te duiden. Wij helpen om je strategie te bepalen of aan te scherpen. Eerste prioriteit is intern draagvlak en eigenaarschap creëren. Dat betekent: het hele team betrekken. Tijdens inspiratiesessies gaan we met elkaar om tafel en staan we stil bij vragen als: wat is het ideale toekomstbeeld? Wat is onze plek in de stad? En hoe verhouden we ons tot andere spelers? Hier dienen internationale toonaangevende referenties als inspiratie. Afhankelijk van de opgave en opdrachtgever buigen we ons verder over specifieke thema’s of elementen. Uitgewerkte persona’s bijvoorbeeld, of een campagneplan.

Zo’n sessie levert een rijkdom aan informatie op, die wij vervolgens tot de kern terugbrengen op het Urban Canvas: de strategie op een A3. Wij geloven namelijk niet in dikke plannen. Die verdwijnen te gemakkelijk, meestal ongelezen, in een la. Het resultaat is een overzichtelijk strategisch schema, dat iedereen bij wijze van spreken boven zijn bureau kan hangen. Zo blijft de kern van de zaak voor iedereen helder en kan de dagelijkse bedrijfsvoering en keuzes hier gemakkelijk aan getoetst worden. Het Urban Canvas dient, indien gewenst, ook als basis voor de briefing voor het ontwikkelen van een look & feel en de naamgeving van het project.

Onze strategische trajecten worden ingezet bij projecten die net van start gaan, maar zeker ook bij projecten die al langer lopen. Soms is het nodig om de betrokken partijen weer even op scherp te zetten en iedereen terug op één lijn te brengen. Dit strategieproces helpt je om het einddoel helder te maken, en zeker ook om het sneller en efficiënter te bereiken.