Free Publicity & PR

Met een slim ‘haakje’, een opvallende invalshoek en een passende mediabenadering maken we jouw verhaal nieuwswaardig.

Free publicity & PR kunnen veel betekenen als het gaat om de naamsbekendheid van je stad, bedrijf of product of om het verbeteren van het imago ervan. Maar hoe bereik je de media, het juiste publiek en met welke boodschap? Dit soort dingen vind je allemaal terug in de PR-strategie die we samen met onze klanten ontwikkelen en uitvoeren. Zo’n plan bevat het liefste een mix aan traditionele en moderne PR-middelen. Denk daarbij aan persberichten, productreviews, interviews, events, perslobby, maar ook aan newsjacking en het inzetten van social media en influencers.

Free publicity & PR

We helpen lokale overheden, organisaties en merken bij het ontwikkelen en uitvoeren van de juiste PR-strategie. Samen kijken we naar de te behalen doelstellingen en bepalen we of het de juiste doelstellingen zijn. Vervolgens kijken we naar hoe we die doelstellingen gaan bereiken en welke (social) mediastrategie daarbij hoort. De juiste media, de juiste boodschap, voor het juiste publiek met de juiste timing. Zo maken we jouw verhaal nieuwswaardig.

Waarom kies je voor free publicity & PR?

PR-middelen zet je in om gedurende een langere periode de aandacht voor jouw product of merk te vergroten. Zo zorgt redactionele aandacht vaak voor meer impact dan een advertentie en draagt zo’n artikel in een krant, magazine of online bij aan jouw doelstellingen. Is dat meetbaar? Niet altijd direct – en dit hangt ook af van de boodschap en het doel. Met een goed artikel op de juiste plek verkoop je bijvoorbeeld meer kaarten voor je evenement, krijg je meer bezoekers bij een opening, bellen vaker nieuwe klanten of verkoop je meer van dat ene product. Maar PR werk vaak ook ‘zaaiend’. Het vergroot op de langere termijn je naamsbekendheid en daar pluk je niet altijd direct de vruchten van.

Hoe gaan we te werk?

Het gaat bij ons om maatwerk en om realistische doelstellingen. Bij PR is de ‘sky the limit’ en BRAND is een bureau met een creatief team: we kunnen dus letterlijk alles uit de kast halen! Dit is echter niet altijd nodig of wenselijk. De PR-doelen en bijbehorende strategie bepalen we altijd samen met de klant, met oog voor het beschikbare budget. Zodra duidelijk is welke boodschap centraal staat en welk doel we willen behalen, wordt er een concrete strategie bedacht en afgestemd. Kiezen we voor een persbericht, een interview, een persbijeenkomst of een ludieke publieksactie? Of…