Social Media & Community Building

Online en offline werken aan een betrokken community.

Een merk of product valt of staat bij een loyale fanbase. Een sterk merk groeit van binnenuit en wordt liever aangeprezen door enthousiaste ambassadeurs dan door advertenties. Wij bouwen graag met onze opdrachtgevers aan een stevige achterban. Het sleutelwoord is samen. Social media is hierbij volledig in onze aanpak geïntegreerd.

Social Media & Community building

Campagneactie voor Fietsfan010.

Online

Social media zijn een middel om je offlineboodschap te versterken. Je kunt de dialoog aangaan met (nieuwe) doelgroepen en ideeën dan wel verbeterpunten bij hen ophalen. Met die reden zijn socials onmisbaar geworden voor bedrijven, merken en ook plekken, en blijven zij zich verder ontwikkelen. Content is hierbij koning, waarbij beeld en authenticiteit een hoofdrol spelen. Het bijhouden van social media is vaak een onderschatte klus: ieder kanaal vergt een eigen strategie en inhoud op maat. Met de juiste benadering bind je verschillende doelgroepen aan je en bouw je een betrokken community van fans en ambassadeurs.

Naast de alom bekende social kanalen zetten wij ook in toenemende mate influencers in. Bij influencer marketing wordt een persoon of groep ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep, door middel van hun bereik rond een meestal sterk afgebakend thema. Het past precies in de huidige tijd en domineert daarom ook het huidige reclamelandschap. Ook in gebiedsontwikkeling is er veel potentie voor impact door urban influencers, ambassadeurs die eigenhandig een gebied of gebouw op de kaart kunnen zetten..

Offline

Draagvlak creëren gebeurt dan wel voor een groot deel online, het is essentieel om ook een fysieke outreach te doen naar je doelgroepen. Met name bij de positionering van gebouwen en ontwikkelingsprojecten op grotere schaal is het belangrijk om alle stakeholders te betrekken. Dit doen we bijvoorbeeld door veldonderzoek en consultatiesessies met betrokkenen, zoals in Centrum Schalkwijk en het pop-up stadspark op het Rotterdamse Grotekerkplein. Zie hiervoor ook onze expertise place branding.

Hoe gaan we te werk?

Binnen ons team werken creatieve en strategische community managers die onze klanten ondersteunen met hun online uitdagingen, en die voor hen aan online communities bouwen. Wij bieden ondersteuning voor onze klanten op maat. Van tijdelijke ondersteuning rondom campagnes en evenementen, strategisch advies en training om daarbij een eigen team op weg te helpen, tot het compleet ontzorgen en structureel onderhouden van de social mediakanalen.