Campaigns

Aan de hand van prikkelende activaties en campagnes creëren we betrokkenheid bij de doelgroep.

Het idee, de plek, het event of het project is er. Maar hoe zorg je nu dat iedereen er straks van weet, in de rij staat voor de kassa of zich massaal inschrijft? Dat is nu precies onze expertise. Wij weten als geen ander hoe je de juiste impact creëert en mensen werkelijk in beweging brengt voor jouw merk, plek of initiatief. Of je het nu promotie, publiciteit, marketingcommunicatie, free publicity of influencer marketing noemt, het doel is uiteindelijk hetzelfde: zoveel mogelijk (positieve) aandacht genereren. ‘Campagne voeren’ betekent weinig anders dan een verandering teweegbrengen. Of anders gezegd, mensen in beweging krijgen richting een idee of meer concreet: richting een website of een kassa.

 

Om de Rotterdamse Dakendagen op de kaart te zetten ontwikkelden we een breed ingezette free publicity-campagne.

 

Om die aandacht te generen, hebben wij een heel scala aan middelen tot onze beschikking. En daarin denken we breed; als het nodig is buiten de gebaande paden van online- en offlinecommunicatie. Van social media tot een PR-campagne en van events tot placemaking. Maar een succesvolle campagne draait zeker niet om het inzetten van veel middelen. Het gaat er vooral om de middelen zó goed op elkaar aan te laten sluiten dat ze elkaar versterken en zo het maximale effect teweegbrengen.

Door te investeren in kennis over je publiek, het monitoren van de effectiviteit van je kanalen en tussendoor (durven) bij te sturen, maak je de kans dat je event slaagt vele malen groter. En laat dat nu precies onze aanpak zijn.

Hoe gaan we te werk?

Geen goede uitvoering zonder heldere koers. Wat is het doel, wanneer is de campagne een succes? Een goede strategie staat aan de basis van onze projecten, en wordt voor iedere opdracht op maat uitgewerkt. Het resultaat wordt visueel weergegeven op een A3. Dit Urban Canvas laat op een heldere en overzichtelijke manier zien welke koers er gevaren gaat worden. Bij campagnes zijn een aantal elementen van belang:

 • Weten wie het publiek is
  Wanneer je weet waar je publiek vandaan komt, wat ze nog meer doen in hun vrije tijd en wat hen bezighoudt, kun je ze heel gericht benaderen. Hoe we dit te weten komen? We vragen het ze! Via social media, een online onderzoek, met een testpanel of op straat; de mogelijkheden zijn legio.
 • Weten welke middelen het meest efficiënt zijn (en dat scheelt geld)
  Dat klinkt nogal als een open deur – maar toch zien we vaak dat een standaardmix van middelen wordt ingezet. Schieten met hagel dus, met de hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken. Echter, wanneer de doelgroepen en hun gedrag bekend zijn, scheelt dat een hoop geld en moeite.
 • De aandacht vast blijven houden
  Wij willen mensen langdurig en positief in beweging brengen voor jouw merk of project. We geloven niet in zogenaamde one-offs. Er ontstaat een piek in bekendheid, maar daarna ebt het snel weer weg in de hoofden en de harten van mensen. Onze campagnes bestaan daarom uit meerdere pieken en houden gedurende een langere tijd de aandacht vast.
 • Continu leren en verbeteren
  Onze campagnes zijn niet in beton gegoten. Door continu te monitoren kunnen we de inzet van middelen bijsturen waar dat nodig is. Zo blijft de campagne het maximale resultaat behalen.

 

Meer lezen?

Zie onze blogs over hoe wij campagne voerden voor de Rotterdamse Dakendagen en de Rotterdamse Hofbogen, of over hoe je succesvol campagne voert op social media.