Campaigns

Zo bouwen wij campagnes

Je hebt een merk, plek of initiatief en de wereld mag het weten. Móet het weten. Maar hoe bereik je je doelgroepen en hoe krijg je ze in beweging? Onze campagnes zijn altijd prikkelend en net even anders. En, heel belangrijk: er ligt altijd een zorgvuldig gekozen merkstrategie onder.

Om de Rotterdamse Dakendagen op de kaart te zetten ontwikkelden we een breed ingezette free publicity-campagne.

Eerst een heldere koers
Van social media campagnes tot free publicity, van events tot placemaking: we hebben tal van middelen tot onze beschikking om impact te creëren. Echter, geen goede uitvoering zonder heldere koers. Wat is het doel? Wanneer is de campagne een succes? Elk project starten we met deze vragen, om op basis van de antwoorden een strategie op maat uit te werken. We maken een Urban Canvas. Hierop geven we op een heldere en overzichtelijke manier weer welke koers we gaan varen.

Hoe gaan we te werk?
We kunnen op twee manieren ondersteuning bieden aan onze klanten. Tijdelijk, door het ontwikkelen van campagnes en evenementen, door het geven van strategisch advies en door het verzorgen van trainingen. Maar we kunnen ook structureel ontzorgen, bijvoorbeeld door het onderhouden van social mediakanalen en bijbehorende communities.

Campagnes ontwikkelen. Zo doen wij het:

We zoeken interactie met de doelgroep
Wanneer je weet wat je doelgroep bezighoudt, kun je ze heel gericht benaderen. Hoe we daar achter komen? We vragen het ze! Via een online onderzoek, via social media, op straat, door te prototypen of te testen; de mogelijkheden zijn legio.

We maken een slimme selectie
Weten welke middelen het meest efficiënt zijn, scheelt geld. Dat klinkt als een open deur – toch zien we vaak dat een standaardmix van middelen wordt ingezet, schieten met hagel dus. Bij BRAND doen we dat anders en houden we ons doel voortdurend scherp.

We combineren on- en offline
Draagvlak creëren gebeurt dan wel voor een groot deel online, het is essentieel om ook een fysieke outreach te doen naar je doelgroepen. Met name bij de positionering van gebouwen en ontwikkelingsprojecten op grotere schaal is het belangrijk om alle stakeholders te betrekken.

We ontwikkelen een goede contentstrategie
Een betrokken community van fans en ambassadeurs is wat je wil. Met een goede contentstrategie kun je verschillende doelgroepen aan je binden. Het uitvoeren van zo’n strategie wordt vaak onderschat. Ieder kanaal vraagt om zijn eigen aanpak en inhoud op maat. Maar als het goed gebeurt, met veel aandacht voor beeld en authenticiteit, is de opbrengst de investering meer dan waard.

We kijken naar free publicity kansen
Free publicity genereren heeft tijd nodig en daarbij zijn de effecten niet altijd direct meetbaar. Maar, redactionele aandacht zorgt voor meer impact dan een advertentie. En PR werkt ‘zaaiend’; het vergroot je naamsbekendheid op de langere termijn, ook al pluk je er niet altijd direct de vruchten van.

We houden de aandacht vast
Wij willen mensen langdurig en positief in beweging brengen. We geloven niet in korte pieken, maar in een lange adem. Onze campagnes bestaan daarom uit meerdere pieken en houden gedurende een langere tijd de aandacht vast.

We doen het samen met de achterban
Een merk of product valt of staat bij een loyale fanbase. Een sterk merk groeit van binnenuit en wordt liever aangeprezen door enthousiaste ambassadeurs dan door advertenties. Wij bouwen graag met onze opdrachtgevers aan een stevige achterban. Het sleutelwoord is samen.

We zetten (urban) influencers in
Influencer marketing is een effectieve manier om gerichte doelgroepen te bereiken. Ook in gebiedsontwikkeling kunnen urban influencers belangrijk zijn. Dit zijn ambassadeurs die eigenhandig een gebied of gebouw op de kaart kunnen zetten en daarmee veel impact creëren. BRAND weet hen te vinden en te mobiliseren.

We blijven continu leren en verbeteren
Onze campagnes zijn niet in beton gegoten. Door continu te monitoren kunnen we de inzet van middelen bijsturen waar dat nodig is. Zo zorgen we ervoor dat we alles uit een campagne halen wat erin zit: maximaal bereik bij je doelgroepen, maximale impact voor jouw merk, plek of initiatief.

 

Meer lezen?
Zie onze blogs over hoe wij campagne voerden voor de Rotterdamse Dakendagen en de Rotterdamse Hofbogen, of over hoe je succesvol campagne voert op social media.