Chris van Diemen wint de Urban Photography Contest

‘Help het verhaal van de stad te verbeelden.’ Aan die oproep gaven de afgelopen maand ruim 60 fotografen, professionals en amateurs, gehoor. Van de 200 ingezonden foto’s haalden 100 het tot de online expo.

Gisteren koos de jury, bestaande uit fotograaf Frank Hanswijk, stedenbouwkundige Maartje Luisman en marketeer Rinske Brand, het beeld dat volgens hen het beste het verhaal van de stad vertelt. Het beeld van New Delhi van Chris van Diemen kwam hierbij als winnaar uit de bus. Rosa Stienstra en Izo van Thiel werden, beiden met een foto van Utrecht, tweede en derde. Chris wint een betaalde urban photo opdracht.

Chris van Diemen – New Delhi

“Om een verhaal goed te vertellen, moet je wat je ziet versterken, overdrijven. Ik vind dat de grootste uitdaging, aangezien ik mijn foto’s zo natuurlijk over wil laten komen. Echt te gek dat dat gewaardeerd wordt.” – Chris van Diemen.

 

Lees hier het persbericht met commentaar van de jury. Bekijk de hele urban expo.