Oproep: deel jouw beste foto's van het leven in de stad!

Wat maakt een stad? Wie zoekt naar foto’s van wereldsteden, vindt vooral beelden van skylines en gebouwen. Foto’s van de stad als plek waar mensen in leven, werken, ontmoeten en vieren zijn dunner gezaaid. Terwijl het juist díe mensen zijn die de stad maken. Daarom roepen wij iedereen op om hun mooiste beelden van de stad en haar inwoners te delen. Waarom? Om met een online foto-expo een inkijkje te geven in het leven in wereldsteden.

In deze tijd van smartphones en foto-apps is iedereen fotograaf. Daarom dagen we juist de ‘gewone’ stedeling uit om mee te werken aan een foto-expo die het leven van de urbanites over de hele wereld in beeld brengt.

Je kunt je werk tot en met 14 mei inzenden. Geschikte foto’s krijgen een plek in de online expo. In de week van 29 mei maakt de jury – bestaande uit Frank Hanswijk, fotograaf, Maartje Luisman, directeur van SVP Architectuur en Stedenbouw en Rinske Brand van BRAND The Urban Agency – de winnende foto bekend. De winnaar wordt door ons uitgenodigd voor een betaalde urban fotografie-opdracht.

Bekijk de foto-expo op de pagina Urban Photographers en stuur je eigen foto’s in!