Unlimited Stadium - een voorbeeld van brand urbanism

Unlimited Stadium is een hypermoderne hardloopbaan in het centrum van de Filipijnse hoofdstad Manilla. De baan is volledig aangelegd en betaald door Nike. Het is daarmee een perfect voorbeeld van brand urbanism; een trend waarbij merken meebetalen en bijdragen aan stedelijke projecten in ruil voor zichtbaarheid.

adfo_blog_nike
De 200‐meter lange ‘running track’ is voor iedereen toegankelijk en heeft de vorm van de zoolafdruk van Nike’s nieuwe LunarEpic running‐schoen. Er is dus niet zomaar een park aangelegd, maar Nike heeft tot in detail nagedacht over de uitvoering. Zo zijn er rondom de baan LED‐schermen geplaatst die ervoor zorgen dat de fysieke en virtuele werelden van hardlopen worden samengebracht. Zo kun je op de baan tegen je eigen avatar lopen. Met behulp  van een speciale technologie wordt je snelheid tijdens je eerste ronde gemeten. Vervolgens ren je in de rondes daarna tegen je ‘virtual‐self’.

unlimited-stadium_nike_angle-2
Centraal in de campagne staat het belang en het stimuleren van bewegen, een missie die één‐op‐één past bij de kernwaarden van het hardloopmerk. Met deze baan daagt Nike de hardlopers van Manilla uit het beste uit zichzelf te halen en is het merk continu op een relevante manier zichtbaar in het straatbeeld. Nike combineert met dit project een puik staaltje marketing met het verbeteren van de stad.

Deze blog werd eerder gepubliceerd op Adformatie.

Merken en steden werken steeds vaker samen aan het oplossen van stedelijke vraagstukken. Deze trend noemen we ‘brand urbanism’. Elke maand selecteren Rinske Brand van BRAND ‐ The Urban Agency en Joop de Boer van Pop‐Up City het beste voorbeeld van brand urbanism.