Tinybots wint Rotterdamse Startersprijs 

De winnaar van de Rotterdamse Startersprijs is bekend! Tijdens de spannende finale sleepten Wang Long Li en Robert Pauwe van Tinybots vanavond de prijs in de wacht. Hiermee wint Tinybots een jaar lang gratis (volledig ingerichte) kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw. .

Sociale robot

Tinybots maakt Tessa, een sociale robot die mensen met dementie en hun familie ondersteunt in hun zelfredzaamheid. Wang Long Li: “Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek,”. Wang Long Li en Robert Paauwe zijn de initiatiefnemers van Tinybots en studeren aan de VU in Amsterdam..

Juryoordeel

De jury, bestaande uit Marius Meurs, Oscar van Veen en Jolique Möller (winnares van de vorige Startersprijs), was enthousiast over het product én de presentatie van Tinybots. In het juryrapport viel te lezen: “De passie en persoonlijke drive zijn zichtbaar en het is mooi om te zien hoe ze met technologie iets terug willen geven aan de maatschappij. Bovendien is het indrukwekkend om te zien wat ze nu al bereikt hebben”.

Het niveau lag dit jaar hoog en de jury had er dan ook een lastige klus aan om de winnaar te kiezen. Tinybots liet drie finalisten achter zich: Rememberme.nl, The Collectors en Shogolo. Zij moesten de jury overtuigen met een pitch die werd beoordeeld op vier punten: innovatief karakter, presentatie en potentieel succes. De kanshebbers zijn geselecteerd uit een spannende stemronde, waarbij ruim 8.000 keer werd gestemd..

Rotterdamse Startersprijs

De Rotterdamse Starterprijs is een initiatief van het Groot Handelsgebouw om jonge, ambitieuze ondernemers een kickstart voor hun onderneming te geven. De campagne rond de Startersprijs werd dit jaar gevoerd door BRAND.