Nieuw seizoen op Grotekerkplein van start

Afgelopen weekend was het zover: het nieuwe seizoen op Stadspodium Grotekerkplein ging van start! Na het succes van vorig jaar kon de terugkeer van het pop-up stadspark niet uitblijven. De ‘pop-up bosjes’ werden opgeknapt, het Flying Grass Carpet is weer uitgerold en de gratis programmering is uitgebreider dan ooit. De eerste Danssalon van het seizoen trok gisteren vele enthousiaste bezoekers naar het Grotekerkplein.

Kick-off

Ondanks de regen werd het een gezellig feestje bij de Laurenskerk. Met een gratis salsaworkshop en zonnige live muziek van K’RIBE stroomde het plein al snel vol met vele tientallen bezoekers. Tot begin oktober is er elke zondag een nieuwe Danssalon op het Grotekerkplein, met workshops, live muziek en iedere week een andere dansstijl.

Van sfeerloos plein naar gezellig park

Vorig jaar ontwikkelde BRAND samen met Stichting Stadspodium een concept om het Grotekerkplein te verlevendigen. Met Gemeente Rotterdam en HUNK Design als partners werd het pop-up stadspark geboren: een mooie opstap naar een écht stadspark, want daar wordt het Grotekerkplein eind 2016 in getransformeerd. We voegden typische parkelementen toe, van picknicktafels en een leenbieb tot workshops tai-chi. Uit onderzoek bleek dat het pop-up park enorm goed werd gewaardeerd: bezoekers gaven het gemiddeld een 8,3!

Deze zomer op het Grotekerkplein

Na het succes van vorig jaar keren het Flying Grass Carpet, de picknicktafels, leenbibliotheek, zandbakken en zelfs opblaasbare zwembadjes dit jaar terug. En behalve de Danssalons op zondag zijn er nog veel meer gratis activiteiten. Nieuw in het programma zijn Proefparcours en Circus op zaterdag en Actie 55+ op donderdag. Meer weten? Hou www.stadspodium-rotterdam.nl in de gaten!

Wat?  Pop-up park met allerlei gratis activiteiten
Wanneer? 22 mei t/m 2 oktober
Waar? Grotekerkplein (bij de Laurenskerk, tussen Meent en Hoogstraat)
Toegang: Gratis!