Finale campagne 'Mag ik deze dans van u?' op Wereld Parkinson Dag

Eind januari 2016 lanceerde BRAND The Urban Agency met en voor Dance for Health de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’, om de bewustwording over de ziekte van Parkinson te bevorderen en te laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen. De campagne riep mensen over heel de wereld op om mee te dansen en een eigen dansfilmpje in te sturen. Van de tientallen ingezonden video’s werd een prachtige virtuele dansvoorstelling  gemaakt, die op 11 april in de Rotterdamse Schouwburg in première ging en nu verder de wereld over reist.

Vanaf de start van de campagne oefenden de Dance for Health dansers in hun wekelijkse lessen met bewegingen uit Het Zwanenmeer. Het resultaat toonden zij in een gezamenlijke performance op Wereld Parkinson Dag op een gratis dansevent in de Rotterdamse Schouwburg. Die avond waren er ook bijzondere optredens van Scapino Ballet Rotterdam en deden de ruim 200 bezoekers allemaal mee aan een dansworkshop onder leiding van balletmeester Andrew Greenwood. Iedereen – met of zonder Parkinson – was welkom.

Wekelijkse danslessen

Dance for Health zet zich in om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren. Initiators Marc Vlemmix en Andrew Greenwood ontwikkelden samen een methode waar mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen. Dance for Health verzorgt wekelijkse danslessen in: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Grave, Haarlem, Roosendaal, Den Bosch en Utrecht. Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor een proefles op www.danceforhealth.nl.