CLIQ is van start!

De nieuwe culturele hotspot op Zuid, RAAF, barstte dinsdagavond 2 februari bijna uit zijn voegen. Daar ging, in aanwezigheid van wethouder cultuur Pex Langenberg, het nieuwe netwerk CLIQ, connecting culture & business, van start. 40 pioniers, ondernemers en vertegenwoordigers van Rotterdamse culturele en creatieve bedrijven, bundelen hierin hun krachten en creatieve energie. CLIQ belooft haar deelnemers ‘kliks’ met mensen en werelden die zij normaal gesproken niet snel ontmoeten.

In een ballonnenbos gevuld met dromen, ambities en persoonlijke eigenschappen maakten deelnemers nieuwe connecties en werden de eerste samenwerkingen gestart.

Een belangrijk onderdeel van de avond was het genereren van kansrijke nieuwe business cases. Vanuit gedeelde dromen voor de stad kwamen ideeën voor nieuwe projecten, apps en events boven borrelen. Per case zijn verschillende ondernemers betrokken, die in de komende maanden deze ideeën uitwerken tot concrete business cases.

Deelnemers

Ampelmann Rabobank
Barcode architecten Rebel group
Beeldkanon Rokade Advies
BLNDR RO Theater
BRAND Rotterdam Partners
Coca Cola Enterprise Rotterdamse Kost
Community Solutions Rotterdamse Schouwburg
Conny Janssen Select Courier
Daily Milk Spark
Digital Playground Social Media Week Rdam
Doornbos Equipment Stone22
Feijenoord Studio de Bakkerij
Garage Rotterdam Studio Roosegaarde
Groos SWNC
Hiphophuis Symbid
MAAS Tale of a Tub
Nederlands Fotomuseum TENT
Observatorium Vers Beton
Onderwater Producties Willem de Kooning
Online Department Woman Invest
Operadagen Rotterdam WTC Rotterdam
PKF YipYip
RAAF

Werken aan plannen voor de stad

Deze kick off was slechts het begin van CLIQ. De deelnemers zijn met elkaar verbonden via een LinkedIn-groep en zien elkaar de komende maanden regelmatig tijdens koffiebijeenkomsten.

In juni 2016 presenteren de CLIQ-ers hun cases aan de stad. De beste case wint de allereerste CLIQ-Award. Cases worden onder meer beoordeeld op maatschappelijke relevantie, schaalbaarheid, (financiële) meerwaarde voor de stad.

Voor nieuwe en sector overschrijdende business cases die niet alleen goed zijn voor de betrokken organisaties, maar ook meerwaarde hebben voor de stad Rotterdam. De business cases worden de komende maanden verder uitgewerkt en medio juni gepresenteerd aan de stad. De beste case wint dan de CLIQ-Award. Meer informatie: cliqrotterdam.nl