Renovatie Thornico Building zorgt voor nieuw aanzicht Westblaak

Verbouwing verbindt 40-jarige kantooricoon met de straat

De verbouwing van de entrees en gevels van het Thornico Building is met succes afgerond. Naar het ontwerp van Architectenbureau Kühne & Co heeft het gebouw meer verbinding gekregen met de straat en de stad. De grootste verandering is te zien aan de façade aan de Westblaak, waar de kolommen flink zijn versmald. De stoep, die deels onder het gebouw loopt, is hierdoor veel lichter en is meer verbonden met de straat. Het zicht vanaf Westblaak, ter hoogte van het Skatepark, is hierdoor flink verbeterd.

De verbouwing, in opdracht van Thornico Building, kostte enkele maanden en gaat verder dan alleen de buitenkant. Ook de drie ontvangsthallen hebben een facelift gekregen en zijn nu toegankelijker en lichter. Eyecatchers zijn de met de hand gelegde houten vloer, de opvallende verlichting door Romy Kühne, de handgemaakte receptiebalie door Ernst Kühne en de Boeddhabeelden die de Company Karma filosofie van Thornico vertegenwoordigen. De verbouwing draagt bij aan de ambitie van de THORNICO Group, onder leiding van Christian Stadil, om een grotere positieve impact op Rotterdam te hebben. Eerder legden zij de grootste groene gevel van Europa aan. Ook verzorgt hun huisimker drie bijenvolken die bovenop het dak jaarlijks voor een oogst Rotterdamse honing zorgen.

Kijk voor meer informatie over het Thornico Buidling op de nieuwe website www.thornicobuilding.com en op de facebookpagina www.facebook.com/thornicobuilding