Social Media & Community Building

Via een gezamenlijke aanpak en het betrekken van ambassadeurs en fans bouwen we aan een betrokken community.

Social media is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Ongeveer 9 op de 10 Nederlanders is actief op social media. We kunnen daarom wel stellen dat een groot deel van de conversatie is verplaatst van offlinekanalen naar online platforms. Dit maakt ook dat social media onmisbaar is geworden voor plaatsen, merken en bedrijven. Social media is één van de meest doeltreffende manieren om jouw doelgroep te bereiken.

 

Social Media & Community building

Campagneactie voor Fietsfan010.

Social media heet niet voor niets ‘social’. Het is geen medium van alleen zenden, maar één waar het gesprek gaande is. Het is de plek waar je de dialoog kunt aangaan met en kunt luisteren naar de doelgroep. Alleen door authentieke content te gebruiken en de ‘engagement’ aan te gaan, bind je de doelgroep aan je en bouw je een betrokken groep fans, ofwel een community, op – zowel online als offline.

Waarom social media?

Een bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder sociale mediakanalen. Door deze middelen op de juiste manier in te zetten wordt de offlineboodschap versterkt. Een plek of gebied kan zoveel moois te bieden hebben, een bedrijf kan nog zoveel goede dingen doen – maar wanneer je online niet de juiste doelgroep bereikt worden missies en doelen vaak niet behaald. Daarom zetten we voor vrijwel elk project dat we doen ook social media in. Door de dialoog aan te gaan met fans en ambassadeurs te betrekken, werken we aan een groei van het online bereik voor onze klant of project.

Hoe gaan we te werk?

Binnen ons team werken creatieve en strategische community managers die onze klanten ondersteunen met hun online uitdagingen, en die voor hen aan online communities bouwen. Het bijhouden van social media is vaak een onderschatte klus. Als bedrijven deze weinig gestructureerd aanpakken, laten ze kansen liggen. Wanneer de social mediakanalen strategisch en consequent worden ingezet en de content met veel zorg wordt gemaakt, levert dit direct veel toegevoegde waarde, zoals meer betrokkenheid vanuit de doelgroep.

Wij bieden ondersteuning voor onze klanten op maat. Van tijdelijke ondersteuning rondom campagnes en evenementen, strategisch advies en training om daarbij een eigen team op weg te helpen, tot het compleet ontzorgen en structureel onderhouden van de social mediakanalen.