Placebranding

Met een pakkend verhaal zetten we een plek écht op de kaart en geven we mensen een blijvende ervaring.
Schermafbeelding 2017-06-20 om 11.28.11

Hoe zorg je ervoor dat een gebouw, plein, park, wijk of stad aantrekkelijk wordt en blijft? Hoe creëer je een plek die zich duurzaam en positief onderscheidt in een wereld waar tien, zo niet honderdduizenden gebieden en steden vechten om de aandacht van jong talent, toeristen, bedrijven en investeerders? Wij zien aantrekkelijke plekken als sterke merken. Daarom ontwikkelen wij samen met onze klanten waardevolle en aansprekende ‘urban brands’. De sleutel naar succes zit in het combineren van een optimale merkstrategie met de inzet van de juiste communicatiemiddelen in een activerende cross-mediale campagne waar vele stakeholders ambassadeur van zijn. Wij ontwikkelden een eigen placebrandingsmodel en bieden onze klanten tegelijkertijd een handige tool: het Urban Canvas. Dit inspirerende document bevat de strategie – letterlijk – op een A3 en bepaalt helder en aanstekelijk de koers. 

Wanneer kies je voor placebranding?

Een aantrekkelijke plek werkt als een magneet waar mensen zich toe aangetrokken voelen. Placebranding kan worden ingezet voor een gebouw, een plein of park, een wijk, stad, regio of zelfs een heel land om:

  • een nieuw gebied stevig op de kaart te zetten
  • de levendigheid te vergroten
  • het unieke karakter van een gebouw beter uit te dragen
  • meer huurders te trekken
  • de trots onder inwoners en ondernemers te versterken
  • de lokale samenwerking te stimuleren
  • een gezamenlijke ontwikkelkoers te bepalen

Hoe gaan we te werk?

Wij hanteren ons eigen model, gebaseerd op onderzoek, maar vooral op jarenlange ervaring. Voor elke plek ontwikkelen we – samen met onze klant, stakeholders én de doelgroepen –  een merkidentiteit; een unieke combinatie van waarden die samen het verhaal van de plek vertellen. We laden het gebied met positieve associaties die relevant zijn voor de verschillende doelgroepen. Zo komen we op de mental map van diegene die we willen bereiken. We betrekken de partijen die het gebied gebruiken; bewoners, bezoekers en bedrijven. Zo komen we tot een merkidentiteit die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook geloofwaardig, breed gedragen en duurzaam.

Strategie op een Urban Canvas

Hoe vaak verdwijnen plannen niet in een la om er nooit meer uit te komen? Of zijn ze achterhaald op de dag van publicatie. Deze snel veranderende wereld vraagt om een andere aanpak. Daarom vatten wij de gehele merkstrategie op een Urban Canvas. Een A3 die kan worden opgehangen, letterlijk als onderlegger, of als screensaver kan worden gebruikt.

Van campagnes tot placemaking

De merkidentiteit dient als basis voor de marketingstrategie, het creatief concept en de campagne. In de campagne zetten we de middelen in die het merk perfect ondersteunen. En daarin denken we breed, als het nodig is buiten de gebaande paden van online en offline communicatie. Van social media tot een PR-campagne tot events en zelfs placemaking. Van pop-up stadspark tot free publicity campagne en van originele route app tot stedelijk dakenfestival; ze dragen allemaal bij aan een aantrekkelijke en levendige stad. En wij zetten ze graag in om van jouw plek een magneet te maken.

Brand ambassadors

Tijdens placebrandingstrajecten werken we intensief samen met alle stakeholders in het gebied. Dit betekent dat er naast een merk ook een community rondom het merk ontstaat; enthousiaste ‘brand ambassadors’ zie kunnen helpen het merk uit te dragen.

Gebiedsmarketing en citymarketing

Gebiedsmarketing en citymarketing kunnen nog succesvoller worden ingezet als deze vanuit het integrale placebranding principe worden benaderd. Het merk zal meer gedragen worden en daardoor duurzamer en effectiever zijn.