Brand urbanism

Door steden en merken bij elkaar te brengen stimuleren we op een vernieuwende manier duurzame stedelijke ontwikkeling.

Steeds meer bedrijven investeren in de stad, buiten hun verdienmodel om. Zij zien de stad als manier om met hun doelgroep in contact te komen. Brand urbanism is een manier om de ambities die wij hebben met onze steden te kunnen (blijven) realiseren. In verschillende, vooral Angelsaksische, landen is het een beproefde methode waar enorme bedragen in omgaan. Er zijn projecten bekend waar merken 50 miljoen euro investeren.

Brand urbanism is een samenwerking tussen een stad en een merk waarin een project wordt gerealiseerd dat (gedeeltelijk) is geïnitieerd of gesteund door het merk in ruil voor zichtbaarheid. Merken betalen brand urbanism projecten uit hun marketingbudget en deze komen vaak in de plaats van andere vormen van reclame.

Wij helpen lokale overheden en bedrijven bij het realiseren van dit soort projecten. Dit staat in Nederland nog in de kinderschoenen, dus het zijn vaak pilots en verkenningen.

Maar het thema is actueel. In november 2016 stond Rinske op het podium van TEDx Rotterdam om merken op te roepen de besteding van hun marketingbudgetten te heroverwegen.

TEDx Talks: Creating the Rotterdam of Tomorrow | Rinske Brand | TEDxRotterdam

Daarnaast verschijnen met regelmaat artikelen over brand urbanism projecten in Nederland en daarbuiten op Adformatie.nl.