Walk’in Rotterdam

campagne conceptontwikkeling eventorganisatie

De uitdaging
Stichting Stadsmakers maakt zich hard voor activiteiten die de stad een beetje leuker, beter, slimmer en/of mooier maken.  Iets wat wij volledig onderstrepen. Een mooie en levendige binnenstad leidt immers tot meer bezoek en een langere verblijfsduur. De Stichting vroeg BRAND om een event te organiseren dat in het teken staat van wandelen, ontdekken en gastvrijheid. Aan ons de uitdaging om bewoners meer te verbinden met hun stad en bezoekers op een originele manier kennis te laten maken met Rotterdam

Onze aanpak
Zo ontstond het idee van Walk’in Rotterdam. 1 dag die volledig in het teken staat van het ontdekken van de stad. We kozen ervoor om een route uit te stippelen die samengesteld is door een local. Aan burgemeester Aboutaleb de eer om de eerste ‘gastheer’ te zijn van Walk’in Rotterdam. Hij stelde een route samen die eveneens beschikbaar is via de app Rotterdam Routes. Als aftrap gaf hij een VIP-tour aan een aantal prijswinnaars.

Om Walk’in Rotterdam in de hele stad voelbaar te maken, werkten we samen met  initiatieven als de Dag van de Architectuur, maar ook met ruim 40 ondernemers op de route die speciale acties en aanbiedingen verzorgden. Met opvallende routemarkers, posters, flyers en een doordachte PR campagne  kon niemand om het event heen.

Wat het opleverde
Enthousiaste Rotterdamse ondernemers en organisaties traden op als ambassadeur  waardoor er in de aanloop naar het event al behoorlijk wat rumoer ontstond. De live tour van de burgemeester zorgde voor het PR-hoogtepunt. Als graadmeter voor het aantal bezoekers gebruikten we de statistieken van Rotterdam Routes. In het weekend van Walk’in Rotterdam is de app 1054 keer gedownload en ruim 4.158 keer gebruikt.

Terug naar de top