Station Hofplein

(her)positionering

De uitdaging
Ooit stapten Haagse dames en heren bij Station Hofplein uit voor een avond vertier in Rotterdam. Het in de vergetelheid geraakte gebied kreeg een nieuwe bestemming. Anno nu lonken er andere verleidingen in het staartje van het oude spoorwegviaduct. Dit rijksmonument huisvest meer dan tien bijzondere zaken op het gebied van food, fashion, fitness & design.

De uitdaging was en is om te zorgen dat nog meer mensen het gebied weten te vinden. Dit zorgt voor een levendig stadsdeel, florerende ondernemers en een gezonde exploitatie. BRAND helpt Hofbogen BV, een samenwerkingsverband van Vestia en Havensteder, met het realiseren van deze ambitie.

Onze aanpak
Aan de basis van onze aanpak lag een onderzoek naar de bekendheid van en de waardering voor het gebied: onder bezoekers, ondernemers en vooral mensen die het gebied nog niet bezochten. Samen met de ondernemers én bezoekers werken wij aan het nieuwe profiel van dit gebied. Stap één hierbij was het ‘teruggeven’ van de oude naam: Station Hofplein. Hiermee wordt de grandeur van vervlogen tijden elegant gemixt met de frisse wind van onder meer sterrenkok Francois Geurds, jazzpodium BIRD en vele andere spraakmakende ondernemers, events en af en toe betaalde media. Dit krijgt niet alleen uiting in een nieuwe naam en een karakteristieke huisstijl, maar ook in het verhaal dat wij vertellen via free publicity, social media en events.

Wat het opleverde
Onze aanpak is cross-mediaal; we laten free publicity, social media campagnes en events naadloos op elkaar aansluiten. Zo versterken we het merk Station Hofplein en verbinden we een steeds groter wordende community aan het gebied. We kiezen daarbij bewust voor het centraal stellen van de ondernemers en bezoekers in de campagne. Voorjaar 2015 werd een nieuw stuk van de Hofbogen gerenoveerd opgeleverd en was er ruimte voor weer acht nieuwe ondernemers in Station Hofplein.

De branding van Station Hofplein, waarin wij samen met BRAND optrekken, werpt duidelijk zijn vruchten af. Ondernemers benaderen ons nu in plaats van andersom. Op onze vraag waarom ze voor ons kiezen komt tegenwoordig als antwoord: de bekendheid en positieve buzz rondom Station Hofplein.

Marije Faber, directeur Hofbogen BV

Terug naar de top