Ruimtevaart is onze toekomst!

conceptontwikkeling eventorganisatie

De aanleiding
“Via onze smartphone zijn we iedere dag verbonden met zo’n 40 satellieten.” Zonder ruimtevaart zou onze wereld er heel anders uitzien; geen gps, geen mobiel netwerk, minder zicht op zaken als milieuvervuiling. Om de Nederlandse politiek hier nog bewuster van te maken en hen te laten zien welke kansen de Nederlandse ruimtevaart onze maatschappij nog meer kan bieden, schreef SpaceNed een pitch uit. Centrale vraag: ontwikkel een eventconcept waar de belangrijkste spelers binnen public affairs en de Nederlandse ruimtevaart samenkomen en draag zorg voor een ‘out of space’ uitvoering. Met ons concept ‘Space Continuum’ kwamen we als winnaar uit de bus.

Onze aanpak
Om in de hoofden, maar ook in de harten van leden van de Tweede Kamer terecht te komen, is impact nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijke ontmoetingen en storytelling de meeste impact opleveren. Dit is dan ook de kern van Space Continuum, dat staat voor een continue stroom aan impact. Te beginnen bij een event.

Tegen de achtergrond van de European Space Solutions Conference brachten wij parlementariërs in direct contact met de Nederlandse bedrijven en organisaties die nu verschil maken in de Nederlandse ruimtevaart.

Na de plenaire aftrap, onder andere met een – ook door BRAND geproduceerde –film over de Nederlandse ruimtevaart, was het tijd voor het diner pensant. De gesprekken aan de negen tafels werden gecentreerd rond één bepaald thema per tafel. Kamerleden, representanten van ruimtevaartbedrijven en kennisinstellingen, gebruikers van ruimtevaartdata en vertegenwoordigers van de overheid gingen het gesprek met elkaar aan. Onder meer over positionering van ruimtevaart in Nederland, het ondernemersklimaat, mogelijkheden voor start ups, het belang van ruimtevaart voor wetenschap en technologieonderwijs en de mogelijkheden van het gebruik van ruimtevaart voor landbouw, milieu en klimaat en voor veiligheid en defensie.

We realiseren ons hoe ruimtevaart compleet in ons dagelijks leven is geïntegreerd
Ruimtevaart creëert mogelijkheden voor nieuwe bedrijvigheid
Het is duidelijk dat ruimtevaart essentieel is om klimaatverandering het hoofd te bieden

De avond leverde razend enthousiaste parlementariërs op. Ze werden geïnformeerd en geënthousiasmeerd door bijdragen van verschillende smaakmakers uit de Nederlandse ruimtevaart, waaronder Arnaud de Jong, voorzitter van SpaceNed en natuurlijk ook onze grootste ruimteheld André Kuipers. De sfeer van de avond en de resultaten van de gesprekken werden gevangen in ‘visuele notulen’ en in een video-impressie.

Resultaten
Kijk voor een impressie van de avond naar onze video:

Terug naar de top