Rotterdam Routes app

campagne conceptontwikkeling

De uitdaging

Rotterdam is een van de hipste steden op aarde. Dit besef is ook internationaal doorgedrongen. Toch gaat nog zeker niet elke bezoeker in Rotterdam op ontdekkingstocht. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde bezoeker slechts 500 meter lopend aflegt. Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam wilde daar verandering in aanbrengen en vroeg BRAND mee te werken aan de ontwikkeling van een app met routes door Rotterdam.

Onze aanpak
BRAND ontwikkelde voor deze app het concept en is verantwoordelijk voor de samenstelling en redactie van de inhoud. Het opnemen van bestaande routes door Rotterdam vonden wij een mooi beginpunt, maar was volgens ons niet genoeg om de bezoeker te boeien. Rotterdam Routes vertelt daarom het verhaal van echte Rotterdammers. Geboren en getogen Rotterdammers maken hun eigen themaroute en spreken die in. In een audio-tour nemen zij de bezoeker mee langs verborgen parels, bijzondere plekken en bekende highlights. Rotterdam Routes verandert daarmee de kijk op de stad en maakt van iedereen in no-time een local. In 2015 koppelde we hier voor het eerst een event aan met de titel Walk’in Rotterdam. Onder het mom van ‘het beste van Rotterdam in 1 dag’ organiseren we verschillende tours en activiteiten in de stad.

Ook de communicatie rondom de app is in handen van BRAND. Met een doorlopende on- en offline communicatiecampagne richten wij ons op onder andere (inter)nationale toeristen, maar ook op inwoners van Rotterdam. Door de samenwerking met vele ondernemers, partners en stakeholders is Rotterdam Routes een begrip geworden in de stad en onderdeel van vele Rotterdamse projecten en activiteiten.

Wat het opleverde
Door vanaf het begin samen te werken met diverse mensen en organisaties creëerden wij direct betrokkenheid en een breed draagvlak. Het uitgebreide netwerk dat we opbouwden rondom de app stelt ons in staat waardevolle verbindingen te leggen. En door aan te sluiten bij populaire initiatieven als de Social Media Week, Rotterdam Running Crew, Gers!, Instawalk010, Rotterdam viert de stad! en North Sea Jazz groeit de community snel.

www.rotterdamroutes.nl

Rotterdam Routes is mede mogelijk gemaakt door Mothership, Zicht online en YipYip

BRAND heeft vanuit ons basisidee een concept ontwikkeld dat duidelijk aanslaat. Zij kennen de stad, en weten de juiste mensen en organisaties te vinden. Met hun enthousiasme en daadkrachtige aanpak was de app binnen de kortste keren een hit in de stad en daarbuiten.

Ruud Breteler, Bureau Binnenstad, Gemeente Rotterdam

Terug naar de top