satelliteNLspace

‘Global Challenges – NL Space Solutions’

conceptontwikkeling

De aanleiding
Nederland is een van de belangrijkste spelers in de ruimtevaartactiviteiten in Europa. Ze heeft daarnaast altijd een leidende rol gespeeld in wetenschappelijk onderzoek in en naar de internationale ruimtevaart. Tijd om dat voor het voetlicht te brengen!

De vraag van NLspace luidde: breng voor ons – bondig en boeiend- de rol van en de kansen voor de Nederlandse ruimtevaart in kaart. Na een pitchtraject – uitgeschreven door Netherlands Space Office (NSO) / NLspace, de koepel voor Nederlandse ruimtevaartbedrijven – kwamen wij als winnaar uit de bus en mochten we aan de slag met deze fantastische opdracht.

Onze aanpak
Muziek. Het heelal. Er is nauwelijks beweging te zien maar dan zien we een satelliet dichterbij komen. De camera vliegt er keihard op af. we scheren over de satelliet heen en maken een duikvlucht naar beneden.. Beeldvullend komt een groot deel van de aarde in beeld. We vliegen er keihard op af en beginnen de contouren van landen te onderscheiden. We vliegen door een wolkendek en zien Nederland.
Het begin van de film, de toon is gezet. Denk groot, vanuit een klein land. De Nederlandse ruimtevaart is iets om trots op te zijn.

Onze film maakt haarfijn duidelijk dat de grootste ontdekkingen ‘gewoon’ uit ons kleine kikkerlandje komen. En wie beter dan de scheppers zelf kunnen daar over spreken. In een extreem korte productietijd reed onze filmploeg kriskras door het land om de Nederlandse ruimtevaart, de scheppers en boegbeelden op beeld te ‘vangen’. We lieten hen voor de camera vertellen wat ze doen en wat hun dromen zijn voor de toekomst.

Resultaten
Het resultaat is een inspirerende film. Hij ging in première tijdens het event Space Continuum op 1 juni 2016 en wordt sindsdien ingezet tijdens congressen en (bedrijfs)presentaties.

Het resultaat is hieronder te zien:

Terug naar de top