img_8761

Fietsfan010

campagne conceptontwikkeling

De uitdaging
Nederland is een echt fietsland. De reputatie van onze fietscultuur reikt tot ver over de landsgrenzen. Maar bij een fietsstad denken mensen – terecht – eerder aan Amsterdam of Utrecht dan aan Rotterdam. In deze stad domineert nog vaak de auto. Maar fietsen helpt om Rotterdam een toegankelijke en aangename stad te houden. Fietsen is immers gezond, bevordert de stedelijke economie, verhoogt de algehele kwaliteit van leven en houdt de luchtkwaliteit op een goed niveau. Daarom sprak in 2014 de Gemeente Rotterdam de ambitie uit om het fietsgebruik in en naar de stad voor het einde van 2018 te verhogen met 10%.

Gedrag veranderen kan alleen wanneer de genomen maatregelen de behoeften van burgers en lokale organisaties en ondernemers weerspiegelen. In juli 2015 kwam de gemeente daarom bij ons met de vraag: help ons Rotterdammers te betrekken bij het maken van het nieuwe fietsbeleid. Wij legden de lat nog iets hoger en stelden onszelf het doel: Hoe maak je van Rotterdam de (social) fietsstad van Nederland en zorg je dat burgers en overheid werkelijk gaan co-creëren?

Onze aanpak
We ontwikkelden een online platform waar mensen via een website, Facebook, Twitter en Instagram konden meedenken en meedoen met het nieuwe fietsbeleid. Al is Rotterdam misschien nog niet dé fietsstad van Nederland, het kon wel de eerste ‘Social Fietsstad’ worden, want andere steden bleken online minder actief te zijn. Elke fietsstad heeft zijn eigen social kanalen, maar dat is vaak eerder gericht op zenden dan dat er werkelijk een conversatie op gang komt.

We hadden het platform natuurlijk ‘Fietsplan Rotterdam’ kunnen noemen, maar we wilden een naam die meer energie uitstraalde en de fietsende Rotterdammer zou aanspreken. Daarom kozen we voor ‘Fietsfan010’. Om Rotterdammers direct aan te spreken gebruikten we een krachtige oproep: ‘Help je mee van Rotterdam de ideale fietsstad te maken? Denk mee, doe mee!’

We formuleerden simpele vragen rondom de 20 belangrijkste punten uit het fietsplan: ‘Waar wil je meer fietsparkeerplekken?; ‘Waar sta je te lang voor een rood licht?’ Een groot aantal Rotterdammers reageerde op onze oproep. Ze beantwoorden niet alleen de vragen: ze gaven ook tips en ideeën voor verbeteringen.

Na een zeer succesvol Twitter-debat in september waar de Rotterdamse wethouder van mobiliteit ook bij aanwezig was, groeide het aantal volgers tot meer dan 1.250. Na deze beginfase kozen we ervoor om het platform te laten groeien en de gemeenschap op de hoogte te houden en te betrekken met behulp van activatiecampagnes. Deze hadden elk kwartaal een ander thema. Deze activatiecampagnes zorgden voor een stevige groei van het platform en mooie interactie.

Inmiddels, een jaar na de start, hebben meer dan 3.000 mensen zich aangesloten bij Fietsfan010. Na de initiële groeifase van de community keerde het platform weer terug naar waar het ooit voor was opgericht: het laten meedenken en meedoen van Rotterdammers in de ambitie om van de stad een betere fietsstad te maken. Fietsfan010 ontwikkelt zich tot waardevolle denktank voor de stad. Het team Fiets van de gemeente geeft aan dat de input via Fietsfan010 de meest waardevolle is die zij ontvangen op hun beleid.

Het resultaat
Een jaar na de start is Fietsfan010 een levendige community waar gemeente, fietsorganisaties en -bedrijven en fietsende Rotterdammers met elkaar nadenken over waar het op fietsgebied nog beter kan. Fietsfan010 levert de gemeente drie zaken op:

  • Echte interactie: het stadsbestuur en beleidsmakers hebben nu een eenvoudige en doeltreffende manier om met fietspartners en de plaatselijke bevolking te praten. Het is niet zomaar het versturen van berichten via social media, maar het aangaan van een gesprek en samen naar oplossingen zoeken.
  • Reputatie: het platform helpt om de reputatie van Rotterdam als (sociale) fietsstad op te bouwen.
  • Mobilisatie: Rotterdammers uit alle delen van de samenleving zijn enthousiast over het plan, en actief betrokken.
Terug naar de top