BIANCO

campagne

De uitdaging
Stadsschouwburg Utrecht haalde in september 2014 BIANCO, de Britse circustheatersensatie van NoFit State naar Utrecht. In een tent op de Uithof van Utrecht zouden zij maar liefst 20 keer hun voorstelling spelen. De Stadsschouwburg vroeg BRAND een on- en offline campagne te ontwikkelen die hier de mensen voor op de been kreeg. Bijkomende opdracht was de Stadsschouwburg positioneren als innovatieve cultureel ondernemer die ook buiten zijn eigen locatie programmeert.

Onze aanpak
BIANCO is een unieke beleving, dat maak je niet snel nog een keer mee. Zorg dus dat je het niet mist! Dát was de kernboodschap van onze campagne. Nieuwsgierig maken vormde de basis en naarmate de campagne vorderde, gaven wij meer en meer prijs. Een trailer, regionale en landelijke postercampagnes, drukwerk met veel foto’s en een intensieve social media campagne lieten BIANCO leven. Samenwerking met partners zorgden voor mooie aanvullende acties. Zo konden kinderen en jongeren via het Jeugdcultuurfonds gratis naar de show en kregen mensen die gebruikmaakten van de Utrechtse Voedselbank een mooi aanbod.

Wat het opleverde
Bovenstaande campagne, aangevuld met een stevige mediabenadering en publiciteitsstunts in hartje Utrecht en op Hoog Catharijne, zorgde voor een enorme buzz in en rondom Utrecht. Na de première was BIANCO een hit op social media. In totaal wisten ruim 6.000 mensen hun weg te vinden naar de Uithof. Daarnaast bouwde de Stadsschouwburg succesvol aan hun reputatie en wisten zij met BIANCO een ander en jonger publiek te bereiken.

Terug naar de top