China Light Rotterdam (2012) en Utrecht (2014)

campagne

De uitdaging
Winterse lichtfestivals zijn een traditie in Azië. China Light Festival brengt ze ook naar Nederland. In de winter van 2012 streek een Chinees lichtfestival neer in het Euromastpark van Rotterdam. Organisator China Light Festival BV koos voor BRAND vanwege onze expertise op het gebied van cross-mediale campagnes en de stevige wortels in de stad.
Aan ons de uitdaging om de nieuwsgierigheid van de potentiële bezoeker te prikkelen en een ‘dit-mag-je-niet-missen’-buzz door Rotterdam en de rest van Nederland te laten gaan.

Onze aanpak
De ruggengraat van onze campagne was een sterke mediabenadering en een enorm interactief bereik via social media. Al tijdens de voorbereidingen en opbouw was China Light Rotterdam breed zichtbaar. De online community groeide exponentieel in deze periode. In Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en verschillende Rotterdamse ondernemers vonden wij waardevolle partners die met ons het verhaal vertelden. Via een zorgvuldige opbouw in de campagne begon het al snel the talk of the town te worden. Lichtobjecten in het centrum van de stad zorgden ervoor dat niemand om China Light Rotterdam heen kon.

Wat het opleverde
Het NOS journaal had vlak voor de opening op 7 december 2012 uiteindelijk de landelijke scoop. Hiermee bereikte het zorgvuldig opgebouwde media-offensief zijn voorlopig hoogtepunt. Deze uitzending viel naadloos samen met het verschijnen van een landelijke Metro-special en de start van een nationale abri-postercampagne, de city dressing, commercials op TV en een gigantische buzz op social media. Lichtobjecten in het centrum van Rotterdam maakten de campagne compleet: niemand kon meer om China Light Rotterdam heen.

China Light Utrecht
In de winter van 2014 verrees het Chinese lichtspektakel opnieuw en ditmaal in de Botanische Tuinen in Utrecht. Ook hier was BRAND verantwoordelijk voor de campagne en ook in deze stad zochten we de samenwerking met lokale organisaties en ondernemers. Samen met de Universiteit Utrecht wisten we meer dan 5.000 studenten te enthousiasmeren. Een stevig media-offensief vormde de basis van brede aandacht in dagbladen, magazines en op radio en TV. Vele Utrechters bezochten hierdoor voor het eerst de Uithof. De steeds belangrijker wordende social media zorgden voor een continue conversatie met onze bezoekers. Dit leiden niet alleen tot meer bezoekers, maar ook tot voortdurende fine-tuning van zowel de campagne als het project zelf.

In BRAND vonden wij een heel prettige, betrouwbare en meedenkende partner. We kijken uit naar gezamenlijk projecten in de toekomst.

Tracy Wang, China Light Festival BV

Terug naar de top